marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

7 d'agost de 2015
0 comentaris

DE BLOQUEJOS I MENTIDES

Diu Miquel Adrover en el Diario de Mallorca d’avui, dia 7 d’agost, que l’anterior majoria municipal de Palma, encapçalada per Mateo Isern, va blocar l’accés dels ordinadors municipals al web de l’Obra Cultural Balear (OCB), entre d’altres institucions. Quan els actuals gestors municipals demanaren explicacions d’aquest bloqueig a l’Institut Municipal d’Informàtica, aquesta empresa municipal, segueix dient Adrover, els informà que l’ordre venia del capdamunt, del batlle i del tinent de batlle Julio Martínez.

Els acudits gràfics, un temps, solien posar la llegenda “sense comentaris” quan el dibuix era prou explícit. Si aquesta informació s’hagués presentat com a vinyeta d’humor, s’hi hauria d’haver incorporat aqueix lema. Aquesta i d’altres informacions poc edificants democràticament que van apareixent sobre l’anterior majoria municipal partitpopularista demostren clarament que el seu grau d’autoritarisme era ben gran i que els mètodes que emprava per comandar absolutament no menyspreaven l’ús de la censura i les llistes negres.

De fet, Julio Martínez, entre el juliol i l’octubre de 2011, volgué calumniar l’OCB arran del Servei de Dinamització Lingüística, que gestionà l’entitat i que l’Ajuntament de Palma desplegà del 2007 al 2011, tot insinuant que la contractació dels dinamitzadors no s’havia fet de forma clara i transparent. I encara més: que l’OCB havia gaudit durant aquests anys i per al cobrament de la gestió d’aquest servei, de tracte de favor de part de l’Ajuntament de Palma. Aquestes mentides varen ser oportunament i deguda desmuntades i posades al descobert, i malgrat això Julio Martínez mai no va –n’hi ha- rectificat.

Per tot això, personalment no m’estranya gens aquest bloqueig, aquesta censura sense pal·liatius, si és que es demostra que provenia de Julio Martínez, que féu evident de forma clara una animadversió extrema vers l’Obra Cultural Balear. Una malvolença, tot s’ha de dir, que venia dictada des del capdamunt del seu partit.

Estaria prou bé que es posàs punt i final al bloqueig: el web de l’OCB és obert a tothom, cap mal no fa i només s’hi troba material sensible vers la llengua, la cultura i el país.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.