marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

5 de març de 2015
1 comentari

DAMIÀ PONS I PONS, NOU MEMBRE DE L’IEC

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acaba d’incorporar el doctor Damià Pons i Pons (Campanet, 1950), catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, a la seva secció Històrico-Arqueològica com a nou membre numerari. Es tracta d’un reconeixement a la seva vàlua acadèmica, sens dubte, però també al seu treball esforçat, exigent i esponerós per i a favor de la llengua i la cultura catalanes fet des de Mallorca. Damià Pons és home de país, una veu fermament bastida i imprescindible a l’hora de traçar línies mestres i llinyoles clares vers el futur de dignitat que es mereix el nostre petit -i patit- poble que mira i tracta el món des del mar estant.

Llicenciat i doctor en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, Damià Pons ha estat catedràtic d’institut i és professor de la Universitat de les Illes Balears. Ha desenvolupat una profusa activitat d’assagista i crític literari. En són mostra els llibres Ideologia i cultura a Mallorca, El diari La Almudaina en l’època de Miquel dels Sants Oliver, Entre l’afirmació individualista i la desfeta col·lectiva, Lectures i reflexions, El jonc i l’aritja: país, cultura, política, a més de col·laboracions a diverses revistes i diaris. Els seus poemes estan recollits a Els mapes del desig. Ha desenvolupat tasques de responsabilitat política com a conseller de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca (1995-1999) i conseller d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears (1999-2003). Ha rebut el Premi de la Crítica Serra d’Or d’estudis literaris (2003) i l’Homenatge de reconeixement a la seva trajectòria, dins els Premis Cavall Verd (2004). Des de l’any 2008 és membre corresponent de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i el responsable de la delegació d’aquesta institució a Palma.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Felicitats Damià! Pens que és un reconeixement absolutament merescut i fruit de la teva trajectòria com a persona, escriptor i poeta que estima la seva llengua i les arrels de les Illes i dels Països Catalans, fent honor al nostre gran pare de les lletres catalanes Ramón Llull en el seu aniversari. Per molts d’anys!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.