marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

8 de febrer de 2017
0 comentaris

CONSTITUÏT EL CONSELL ASSESSOR D’IB3

Avui s’ha constituït formalment el Consell Assessor de Continguts i Programació de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, sis anys i mesos després de la Llei 15/2010, de 22 de desembre, d’aquest Ens, que preveu la seva constitució com a òrgan perquè la Radiotelevisió pública pugui desplegar les seves funcions juntament amb el Consell de Direcció i el director o directora general.

Així, segons l’article 24 d’aquesta Llei, el Consell Assessor de Continguts i de Programació és l’òrgan de participació social en l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. Aquesta participació s’exerceix assessorant i assistint el Consell de Direcció i el director o la directora general en la definició i l’avaluació de les polítiques de programació i de continguts de l’ens.

Està integrat per quinze membres, els quals han de representar la pluralitat de la societat balear i de les illes que la formen. En el Consell han d’estar representats, en tot cas, els sectors professional de l’Ens, l’educatiu i cultural, les associacions de consumidors i usuaris, i també les associacions representatives de persones amb discapacitat i dels joves i la gent gran. Els seus membres són elegits pel Parlament per majoria de dos terços i per un mandat de quatre anys. El Consell Assessor s’ha de reunir un cop cada quatre mesos, com a mínim, convocat pel president o la presidenta.

Quant a les funcions d’aquest Consell Assessor, l’article 25 d’aquesta Llei15/2010 assenyala: assessorar el Consell de Direcció i el director o la directora general sobre l’orientació general de la programació; informar sobre la proposta dels contractes programa i dels criteris de programació; informar sobre els criteris d’admissió de publicitat; proposar al Consell de Direcció i al director o la directora general les

mesures o iniciatives que contribueixen a millorar la qualitat de la programació, i informar a petició del Consell de Direcció o del director o la directora general sobre assumptes relacionats amb els continguts i la programació.

Els quinze membres són:  Aina Gutiérrez Coll (APIB), Aline Olga Tur (APAIB), Joan Huguet Amengual, Federació d’Associacions de Jubilats i Pensionistes, Mónica Outeiral Coira (EPRTVIB), Àngel Aguiló Palou (CBM), Juan Montes de Oca (LADAT – UIB), Meritxell Esquirol Salom (IBDONA), Jaume Mateu i Martí (OCB), M. Inmaculada Jiménez (FACUA), Marcos Pons Sansaloni (Federació de Sords), Àlex Segura Castelltort (Consell de Joventut), M. Antònia Puigrós Caldentey (CESAG), Miquel Costa Costa (IEE), Andreu Ferrer Juan (Consell de Formentera) i Joan Josep Sunyer (SPIB).

Comença, per tant, una singladura que els quinze membres, entre els quals m’hi compt, ens comprometem que sigui profitosa i beneficiosa per a un mitjà públic que ha de ser capital en l’arrelament i la cohesió de la ciutadania illenca, parlant en la seva llengua.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.