marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

29 d'agost de 2018
0 comentaris

CLIMENT GARAU SEGUEIX DIENT

 

Avui fa tres anys que se n’anà pacificant Climent Garau i Arbona, un home que no es cansà mai de fer país. Vaig tenir la immensa fortuna i l’honor que em consideràs amic seu i, per això, em permeté que traullàs a l’ampla per la seva memòria per tal de treure’n ni que en fos un fil. Aquest treball altament alliçonador per mi es convertí en “Climent Grau, un fil de memòria” que l’editor Lleonard Muntaner, l’any 2008, incorporà al seu catàleg. Remenar pels seus papers em permeté de llegir entre les seves línies, la qual cosa em possibilità perfilar encara més el seu caràcter tenaçment treballador, els fonaments del seu arrelament i l’aposta permanent per la dignitat humana.

Presidí l’Obra Cultural Balear (OCB) de l’any 1970 al 1976, anys capitals durant els quals aconseguí obrir de pinte en ample l’entitat a tots els moviments democràtics i, alhora, la societat civil illenca la convertí en peça clau en aquells anys de recerques, obertures i esperances probablement sobrealimentades. L’atzar volgué que jo en fos elegit president el novembre de 2005 i la seguís presidint fins al febrer del 2018. Durant tot aquest temps vaig sentir el seu escalf i vaig notar sempre el seu suport incondicional fins que estrenà l’eternitat.

En el seu comiat se’m va permetre de dedicar-li unes paraules que acabaven així: “Tenim la fortuna que ell habita per sempre en les vides d’aquells que l’estimam i també habita per sempre més en les causes i en les utopies que ell tant anhelà i al voltant de les que tantes persones hi congregà. Per tant, responsabilitat nostra és que el seu llegat es mantingui tan relluent, clar i català, com ens l’ha fet a mans”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.