marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 d'agost de 2008
1 comentari

CARN D’ESPOLI

Segons el Consell de Ministres, només els aeroports de l’Estat espanyol que superen els 30 milions anuals de passatgers  podran participar en la seva gestió fins a un 19%. Quanta generositat! El de Palma, per això, actualment amb 23,2 milions, en queda exclòs. Només el de Barajas i el del Prat n’han aconseguit la patent de cors. Per què aquest tall en els trenta milions i no en els vint, posem per cas? El rànquing en nombre de passatgers és: Barajas, 52,1 milions; el Prat, 32,8; Son Sant Joan, 23,2; Màlaga, 13,5 milions. Insistesc, perquè a partir dels trenta i no dels vint? S’admeten respostes com més eixelebrades millor. Zapatero creu que d’aquí a dos anys és probable que l’aeroport de Palma arribi a aquesta xifra de passatgers i, per tant, pugui entrar en el club selecte. Ja sabem, però, com comencen i on acaben els compromisos adquirits per ZP: en mecanos caríssims de fum. http://dbalears.cat/actualitat/Balears/zapatero-es-compromet-a-que-balears-estigui-en-la-primera-fase-cap-a-la-cogestio-aeroportuaria.html

Fa unes setmanes les xifres del dèficit públic publicades pel Ministeri d’Economia indicaven a les clares que les Illes Balears eren el país més maltractat per la golafreria estatal. Per si no bastàs aquesta ignomínia, ara n’infringeixen una segona tant o més greu. I com a resposta d’Antich, un “total desacord”. És així que el cap del govern defensa els interessos de les Illes Balears? Acabarà su-així el desacord? Qui segueix negant, amb aquest nou tropell, que per l’Estat el nostre país d’illes és purament i simple carn d’espoli?


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Sempre la mateixa història. Si ja és dramàtic que ens oprimeixin i ens espoliïn, que nosaltres els ajudem a despenjar les sobrassades què és: tràgic? És ben trist haver d’excavar el clot on et colgaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.