marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

20 de gener de 2010
1 comentari

CARME RIERA, ESCRIPTORA DE L’ANY

Carme Riera ha estat designada pel Govern de les Illes Balears Escriptora de l’Any, (www.escriptordelany.com) una figura que encetà l’any passat Baltasar Porcel i que té com a finalitat, a més de difondre l’obra de l’escriptor elegit, impulsar la lectura, essencialment. Per al coneixement i difusió de l’obra de Carme Riera, per al primer trimestre d’enguany s’han preparat setze actes que voltaran l’arxipèlag; un d’ells farà parada a Barcelona i un altre (una exposició sobre l’autora) arribarà fins a la Universitat de Lisboa.

Ahir s’encetà el calendari d’aquestes activitats a la seu illenca de l’Institut Ramon Llull, el millor lloc  dels possibles en compartir aquesta tan encertada decisió amb la resta dels Països Catalans i, a més, amb la xarxa de difusió internacional que representa l’IRL.

Cal no oblidar, en aquest sentit, que Carme Riera és una de les escriptores en català més traduïdes i, per això mateix, i també a l’IRL, s’inaugurà una exposició sobre les principals traduccions de la seva obra.

En la seva intervenció, l’autora féu referència a les seves dificultats de menuda per aprendre a escriure i que prengué en ella l’interès per la lectura en sentir son pare recitant-li la “Sonatina” de Rubén Darío. A aquest esclat inicial li seguí tal febre, segons digué, que son pare, per mirar de frenar aquella frenesia li tancà les portes de la biblioteca de casa. Aquesta determinació paterna, lluny d’apaivagar la seva dèria per llegir, l’incrementà encara més.

Aquesta experiència personal li serveix de fonament per proposar el tancament de les biblioteques per tal d’estimular la lectura, car allò prohibit esperona sempre la transgressió. Així, per ventura, declarant prohibida la lectura, s’excitaria la rebel·lia de molts i augmentaria el nombre de persones decidides a llegir.

Quant a nombre de lectors, precisament, les darreres dades referides a les Illes Balears no són gaire afalagadores en no tenir més que un 51,8% de població lectora. El repte per afegir actius a la lectura, per tant, és enorme.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. I mean, quality site. I found it on google. Awesome Free download games, another Hidden object, cool Hidden object games, women Hidden object games, tips for Majong, new Games for mac today and Free pc games for kids, great Farm games free, best Hidden object games free, news Pet games for kids, awesome Salon games for girls, usa Babysitting games free, best Air traffic controller game trial, free Download games and new Roads of rome game cheats for Hospital Haste fans, nice Barbie dress up games today, best Bratz dress up games free, cute Britney spears dress up games free, superb Dress Up Games free, Free dress up games for women, nice Girls dress up games for kids, best Hannah montana dress up games tonight, scary Scooby Doo Games for USA and Wedding dress up games free or great Hidden object games free

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.