marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

27 de novembre de 2018
0 comentaris

BENVINGUT “BON DIA TV” SENSE OBLIDAR ALTRES RECLAMACIONS

L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, representats pel director general de l’Ens Andreu Manresa i la vicepresidenta de la Corporació Núria Llorach, han acordat avui abordar noves vies de col·laboració entre els dos ens audiovisuals, en l’àmbit de la producció, l’edició conjunta, l’adquisició de drets d’emissió i l’intercanvi de continguts amb la finalitat de millorar l’eficiència dels recursos públics.

Fruit d’aquest acord és el naixement del nou canal digital conjunt “Bon dia TV”, que promou  els continguts audiovisuals propis d’IB3 i TV3, i a través del qual es pretén establir sinergies amb les televisions dels territoris més pròxims, amb qui comparteixen història, llengua i cultura. El canal emet continguts de les dues televisions en què es poden reconèixer afinitats, interessos comuns i una llengua que es manifesta en diferents variants, segons han indicat en roda de premsa.

Andreu Manresa ha manifestat que “és una de les passes més grans que s’han fet en la història per a la cultura i la llengua catalana”. Per la seva banda, Núria Llorach, ha afirmat que “podem anunciar que el País Valencià també té la intenció de sumar-se al projecte en un futur immediat”.

L’accés directe al nou canal es fa a través de les webs d’IB3 i la CCMA.

Certament, es tracta d’un acord important que convé aplaudir. No obstant, també convé dir que aquesta nova oferta és digital, la qual cosa no millora gens la presència ínfima del català en els canals de televisió convencional i que, de moment, l’abast de la televisió és molt més ampli que el digital. I no podem renunciar a augmentar la presència del català en l’oferta televisiva.

Així, aplaudim la iniciativa dels ens públics de ràdio i televisió principatina i illenca de crear nous canals digitals, però s’ha de seguir exigint als representants dels principatins, valencians i illencs que exigeixin al seu torn a les autoritats estatals els múltiplex que calguin perquè la ciutadania dels territoris de parla catalana pugui accedir sense cap limitació ni barrera als continguts en obert de l’oferta pública dels mitjans de comunicació en català.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.