marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de maig de 2016
0 comentaris

ARMENGOL, ÒMNIUM, MARIA ANTÒNIA OLIVER

Divendres dia 20 de maig el president Puigdemont era a Mallorca, en la seva primera visita oficial, per signar amb la presidenta Armengol el retorn de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull. Signaren el reingrés en el puig lul·lià de Randa tot atenent que enguany commemoram el set-centè aniversari de la mort del Mestre Ramon.

Ahir, dia 24, la presidenta Armengol rebia en audiència el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i cinc membres de la seva Junta Directiva. Les dues trobades, dutes a terme en pocs dies de diferència, evidencien que les relacions entre el Principat i les Balears també retornen a l’habitud i a la quotidianitat confiada que es varen abandonar durant la legislatura passada per raons perverses de tremendisme polític i de catalanofòbia malaltissa.

En el decurs de l’audiència, en la que s’hi convidà el president de l’OCB, Jaume Mateu, i en la que també hi assistí la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, Jordi Cuixart avançà a Armengol el pla de feina de l’entitat per enguany, els projectes definits per la Federació Llull (que a més d’Òmnium, en formen part Acció Cultural del País Valencià i l’OCB) i, finalment, convidà la presidenta Armengol a l’acte de lliurament del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que, com se sap, Maria Antònia Oliver rebrà el proper dia 5 de juny en el Palau de la Música.

En el tram final de la recepció s’hi afegí aquesta autora per rebre la felicitació personal de la presidenta Armengol i de la Consellera Ruth Mateu.

A les 20h, a Can Alcover se celebrà l’acte de reconeixement a Maria Antònia Oliver preparat per l’OCB i Òmnium. Entre els assistents s’hi trobaven la consellera de Transparència Cultura i Esports, Ruth Mateu; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports d’aquest ens, Francesc Miralles; i la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll.

En la presentació de l’acte el president de l’OCB digué que era un honor i un privilegi poder celebrar a la seu de l’entitat la concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Maria Antònia Oliver abans de l’acte de lliurament.

Per la seva banda, Jordi Cuixart indicà que era intenció d’Òmnium estendre a tot el nostre domini lingüístic el Premi d’Honor i el premiat o premiada perquè és patrimoni de tots els catalanoparlants. A més d’insistir que ens cal treballar a fons els ponts que, a través de la història, la llengua i la cultura comuniquen els Països Catalans.

Seguidament, l’escriptor Jeroni Salom parlà de l’obra de Maria Antònia Oliver, l’emmarcà en la generació dels setanta, n’apuntà les influències i en valorà la importància en la producció literària dels darrers decennis.

Clogué l’acte l’autora que agraí aquest reconeixement i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.