marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

27 de juliol de 2011
0 comentaris

AIXECAT EL VETO A LA ILP “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”?

Acció Cultural del País Valencià informa que el Govern espanyol ha aixecat el veto a la ILP “Televisió  sense fronteres. El projecte de llei entrarà a tràmit parlamentari en la sessió del congrés del 13 de  setembre. D’aquesta manera, la via de solució positiva per a la censura de TV3 al País Valencià  proposada per ACPV continua avançant, segons el full de ruta dissenyat per l’entitat.

Primer va ser la redacció d’un projecte de llei que proposava una solució possible, amb base legal i possibilitats tècniques i econòmiques realistes i factibles.

Segon, dotar aquesta proposta en forma de projecte de llei del màxim suport social possible mitjançant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que  implicava una recollida d’un mínim de mig milió de signatures vàlides (l’objectiu va aglutinar els principals  partits, associacions i entitats del país, fins al punt que no només es va assolir sinó que es va superar  aquesta fita, bo i aconseguint 651.650 signatures vàlides).

Tercer, aconseguir el tràmit parlamentari del projecte de llei. El veto inicial a aquesta tramitació per part  del Govern espanyol, el passat octubre, lluny de desanimar l’entitat, va reforçar la determinació d’ACPV a  superar aquest nou obstacle, motivats per l’amplíssim suport social a la seva proposta, expressat en les nombrosíssimes i exitoses mobilitzacions populars que van tenir lloc durant aquests darrers anys i, particularment, en la multitudinària manifestació del passat 16 d’abril, a València. Així, ACPV ha dut a  terme durant aquests darrers mesos moltes gestions amb els grups parlamentaris del Congrés dels  Diputats, amb diferents personalitats del món sindical, polític, cultural i de diverses institucions, i amb el mateix Govern espanyol.

Aquestes reunions i gestions van culminar en una reunió amb el ministre de la Presidència, el senyor  Ramón Jáuregui, el passat 5 de juliol, en la qual el president d’ACPV, Eliseu Climent, i la nostra advocada,  Mercè Teodoro, van ser acompanyats pels representants de les Acadèmies de la Llengua Basca i de la Gallega, així com de l’Institut d’Estudis Catalans. Finalment, el suport polític, sindical, institucional i  cultural a la ILP ha decidit el Govern espanyol a aixecar aquell veto, de manera que el projecte de llei  entrarà a tràmit parlamentari el proper 13 de setembre. Sens dubte, és una nova notícia positiva i un  èxit de totes les persones i organitzacions que ens han acompanyat en aquest camí i han cregut, i  creuen, que l’impuls col·lectiu d’un projecte en positiu, fet des de la generositat i l’esforç, dóna sempre  resultats.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.