marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

8 de maig de 2012
0 comentaris

AINA MOLL, DOCTORA HONORIS CAUSA PER LA UOC

Avui, dimarts, 8 de maig, Aina Moll rebrà el doctorat honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya. Amb aquesta distinció, la UOC vol reconèixer la figura d’aquesta filòloga menorquina per la seva contribució a la normalització lingüística dels territoris de parla catalana. L’obertura i la cloenda de l’acte aniran a càrrec de la rectora, Imma Tubella, mentre que la laudatio la farà Isidor Marí, professor de la UOC i president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aina Moll Marquès (Ciutadella, 1930) és filla de Francesc de Borja Moll, amb qui col•laborà en l’obra del Diccionari català-valencià-balear. El 1953 es llicencià en Filosofia i Lletres, especialitat de Filologia Romànica. Després amplià estudis a París, Estrasburg i Zuric, entre altres. Membre del Grup Català de Sociolingüística, fou directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya del 1980 al 1988. L’any 1993 ingressà a la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’any 1990 publicà La nostra llengua (Ed. Moll, 1990) i l’any 2004 la biografia Francesc B. Moll: La fidelitat tossuda (2004). Entre altres reconeixements, la Generalitat de Catalunya li concedí el 1989 la Creu de Sant Jordi i el 1997 el Govern de les Illes Balears el Premi Ramon Llull. Aina Moll també és sòcia fundadora de l’Obra Cultural Balear.
El doctorat honoris causa és la màxima distinció acadèmica que la UOC concedeix a una persona, a títol d’honor, pels seus mèrits professionals i acadèmics, la seva aportació científica, la seva contribució al progrés del coneixement, i el seu mestratge en la seva especialitat d’estudi. El primer doctor honoris causa de la UOC va ser Josep Laporte i Salas, l’any 2003. Després, l’han succeït Tony Bates (2005); Jordi Pujol (2006); William J. Mitchell (2006); Alain Touraine (2007); Timothy Berners-Lee (2008) i Brenda M. Gourley (2011).

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.