marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

12 de desembre de 2011
0 comentaris

ACCIÓ PER DEFENSAR LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I LA CONTINUÏTAT D’ONA MALLORCA

Una vintena d’activistes de la societat civil mallorquina han dut a terme una acció simbòlica als estudis d’Ona Mallorca per reclamar la continuïtat de l’emissora. Durant uns minuts han fet tertúlia en directe per reivindicar el dret dels ciutadans de Mallorca a la informació i a la llibertat d’expressió. L’acció simbòlica ha començat amb l’emissió de la cançó “No ens fareu callar”, d’Al-Mayurqa, i, posteriorment, ha començat el debat, que ha estat tapat al cap de pocs minuts per la direcció de l’emissora. Acte seguit els participants a l’acció, ja fora de l’estudi, han desplegat una pancarta reivindicativa amb el lema “La solució del PP a la crisi, enviar els treballadors de M a l’atur”. 

 

Amb aquesta acció, el Consell de la Societat Civil de Mallorca (CSCM) torna a manifestar la seva oposició al tancament de RTVM. Segons l’òrgan de participació, la ràdio i la televisió públiques han permès que sectors socials tradicionalment sense veu hagin tengut presència en els mitjans de comunicació. Per al CSCM, la seva desaparició empobrirà la democràcia i retallarà els drets de la ciutadania.

El CSCM expressa també el seu suport als treballadors i al teixit econòmic, i reitera els motius pels quals Ràdio Televisió de Mallorca hauria de continuar: perquè és un servei públic que ofereix una informació de proximitat, amb criteris de transparència, objectivitat i imparcialitat; perquè fa una programació cultural de qualitat, tot promovent la tasca feta pels creadors en diferents àmbits (música, cinema, teatre, literatura, etc.); perquè ha impulsat les petites productores audiovisuals, tot creant llocs de feina en un sector econòmic alternatiu al turisme de sol i platja; perquè és un vehicle de normalització lingüística i d’integració dels nous mallorquins; perquè reflecteix la realitat social i cultural dels pobles de Mallorca; perquè dóna suport a les modalitats esportives que no són el futbol de primera divisió; perquè promou la participació ciutadana i dóna veu a sectors socials poc presents en els mitjans de comunicació; perquè la seva programació és educativa i instructiva en sentit ampli, independentment de l’edat; perquè ha promogut la recuperació de la memòria històrica; perquè és una Ràdio i Televisió barata -9,5 milions d’euros anuals sense dèficit; perquè té el suport de la majoria d’ajuntaments de Mallorca, que han donat suport a la seva continuïtat; i perquè és el quart mitjà més seguit de Balears –entre 80.000 i 100.000 espectadors per dia.

 

El CSCMl considera que el seu tancament és un atac a la llibertat d’expressió i d’informació, als creadors culturals, a la llengua catalana, a la cohesió social, a les indústries audiovisuals i als treballadors que hi fan feina. Per això torna a dir “No al tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca”.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.