LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

10 de novembre de 2008
0 comentaris

EL PASSAT BEN VIU AL PRESENT

Com moltes i molts de vosaltres ja sabeu, els que em coneixeu, sóc àrbitre de bàsquet des de fa més de 21a temporades. Actualment dirigeixo encontres de la categoria LEB (Liga Ejpañola de Baloncesto), qué és una categoria professional, pels jugadors, no pas pels àrbitres.

Aquest dissabte passat vaig dirigir l’encontre entre l’equip d’Àvila (Machmind Carrefour – El Bulevar) contra l’equip de Tíjola (Promobis – Valle del Almanzora).

El partit va tenir tots els alicients d’un encontre entre dos rivalas que s’odien entre ells i, a més a més, es tenen ganes. Ara bé, la realitat sempre supera la ficció….

Vam arribar el meu company i jo, (un basc i un català) a 3/4 de sis de la tarda al poliesportiu dels “abulenses”. Només entrar, ens ve un responsable del club i ens diu qe sota cap concepte deixem res al vestidor, ja que han petit furts i robatoris de pertinenses i que, tot i demanar a l’ajuntament un guàrdia jurat per vigilar aquesta zona, l’ajuntament s’hi havia negat. (sort que tenen l’escola de Polícia Nazional a Àvila).

Bé, davant aquesta situació decidim deixar les nostres pertinences de valor dins del cotxe i així ho comuniquem. Acte seguit, ens ve un representant de la Federació de bàsquet d’Àvila (que pel seu aspecte semblava el germà petit d’en Perurena) informant-nos que no deixem res al cotxe perquè la setmana passada van estar trencant els vidres dels cotxes dels jugadors per endur-se’n les seves pertinences….

En dues paraules: IM – PRESSIONANT.

Bé, demanem que se’ns faciliti un espai per entregar les mateixes i ens donen unes “taquilles” amb clau. I allà queden….. però això no acaba aquí…

Un cop a la pista, i a falta de 35 minuts per començar l’encontre, el marcador del poliesportiu es crema, amb fum i olor de cable elèctric cremat. Increible, el partit l’hem de jugar amb els marcadors del rellotge de joc auxiliars sobre el marcador de 24″ i sense tamteig i el partit és retransmès per la TV de Castilla León!!!! Demano que vingui el delegat de camp, i el president del Machmind m’informa que encara no ha arribat perquè ha punxat la roda del seu cotxe…..

Però ho aconseguim, el partit es disputa i segons la plana web de la FEB:

(“El Promobys Tíjola logra otra espectacular victoria en la Adecco LEB Bronce.

Rafa Gallego

Impresionante final de partido el que han ofrecido Matchmind Carrefour y Promobys Valle del Almanzora. El líder ha logrado mantenerse imbatido tras vencer en Ávila por 93-95, ante un Matchmind Carrefour que cerca estuvo de lograr la hombrada. Es el equipo que más cerca ha estado de superar a los almerienses y, cuanto menos, podemos decir que han ofrecido el mejor partido en lo que llevamos de temporada en la Adecco LEB Bronce. Se las prometían muy felices los visitantes después de coger una pequeña renta en el primer cuarto, que mantuvieron hasta el último cuarto. Fue entonces cuando los abulenses dejaron de hacer la goma y se encontraron con serias opciones de triunfo. El Promobys Tíjola, sin Jermaine Turner ni Patrick Hilliman eliminados por faltas, demostró que también tiene profundidad de banquillo y aguantó el tirón. Al último minuto y medio se llegó con ventaja para los locales, 91-90, pero los tiros libres de McAndrew y una bandeja al final de Rueda Santaella aseguraron el sexto triunfo consecutivo para el conjunto de Tíjola. Partidazo en la Adecco LEB Bronce.

El Promobys coge además más distancia con respecto a sus perseguidores, habida cuenta de la derrota del AD Molina en la cancha del Fundación Valdemoro Siglo XXI por 89-81, un encuentro que los locales tuvieron controlado durante la mayor parte del mismo.”)

Això rai, però la nota de color arriba al final, un cop finalitzat l’encontre i a punt d’entrar a la dutxa quan ens despedíem de l’anotador del partit i president del comitè d’àrbitres d’Àvila, va aquest i ens comenta que l’ajuntament no col·labora i que ja fa anys que tenien problemes amb el marcador, i bla, bla, bla, però ens fixem en un detall: en diverses ocasions diu que ell es dedica a la política i jo li pregunto:
(transcric diàleg)

Jo: De que color es el ayuntamiento de Ávila?
Anotador: Son del PP.
J: Entiendo pués, que tu no eres del PP…
A: Yo? no por favor… Yo soy de FALANGE!!! (tot orgullós i treient pit)
Amb això, el meu company basc decideix anar de pet cap a la dutxa
J: Pero aún existíis???? (amb sorna) Pero Aznar no os llamó a arrebato y a cerrar filas en el PP????
A: Yo no atiendo a mariconadas….
J: Pués en Catalunya, hay un programa en la TV3 que se llama POLONIA, por lo de polacos sabes, y Crackovia para el deporte, que la verdad, es increible… en youtube puedes visionar los cortes de Franco, Rajoy, Acebes… Por cierto, y que se ha hecho de Acebes?
A: Pues pronto lo van a colocar en la Diputación de Castilla, pero es un vendido…
J: Pues en Catalunya se organizó una campaña desde el POLONIA, la plataforma se llamaba saveacebes.org para que Don Mariano no se lo puliera, pero no tuvimos el apoyo necesario en las filas del PP y ahora lo añoramos…. Ahora, como cuando se retiran las camisetas de los jugadores emblemáticos de los clubes y se cuelgan del techo dell pabellón, los del POLONIA colgaron a Acebes del techo del estudio, como uno de los grandes del humor…
A: No, si conozco el programa del POLONIA porqué trabajé muchos años en Reus, y antes de volverme ya había oído hablar de los que lo hacían….
J: Ah, llavors entens el català!!!
A: NO!.
J: Bueno compañero, gracias por todo. Un placer conocerte y “mucha fuerza”

Jajajajajajaja… Increible. el meu company, des del plat de dutxa va seguir tota la conversa i al marxar el dinosaure diu: “Joder, soy demasiado joven como para entenderlo. Y luego dicen que los vascos somos cerrados, joder”.

Jajajajaja…. Al vespre, sopant i explicant-ho a ma germana i als amics bascos de Durango del meu company  reiem per la situació que s’havia generat i sobretot, de com ens havíem enrigut del falangista, però evidentment, vam tombar la truita i vam parlar tant de la situació basca com de la catalana i aquests tufs que retornen del passat.

Mentrestant, el Barça marcava el 6è gol al fachadolid i el Valle de los Caídos dormien en pau a 50 KM d’Àvila 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!