LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

8 de juliol de 2008
0 comentaris

LA BENZINA D’HUGUET per MAR JIMÉNEZ (DIARI AVUI)

Un brillant article de la periodista Mar Jiménez al diari AVUI d’aquest dimarts on respon a unes declaracions absurdes del Conseller Huguet que em recorden més a com fer el brou en èpoques de les “vaques boges” i no pas a unes indicacions serioses de qui hauria de vetllar pels interessos de totes i tots els catalans/es.

 

 

 

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, no només aconsella en les seves competències el president de la Generalitat, José Montilla, sinó que també s’atreveix a fer-nos de tour operator i gestor econòmic particular. La setmana passada, en una visita a l’Empordà, i embriagat per les belleses de la zona, ens va demanar als catalans i les catalanes que passem les vacances a casa, ja que, com tots sabem i patim, “la gasolina està molt cara”. Té raó el conseller, la butxaca comença a estar exigua. Però no només per la gasolina.

 

Servidora, en la trentena, dedica un percentatge altíssim del sou a pagar la hipoteca. I en això sóc afortunada. Molts companys de generació es veuen obligats a socialitzar la seva vida privada vivint en pisos compartits. Hi ha moltes persones que, amagades darrera dels borrosos percentatges d’atur, s’han quedat al carrer. D’aquestes, moltes són immigrades sense papers i sense una xarxa social i familiar que els atengui. A això, benvolgut conseller, hi pot afegir que allò que els economistes en diuen la cistella de la compra s’ha disparat. Si els que habitem aquest noble país no viatgem a l’estranger, no és només perquè la benzina està cara, ja que existeixen alternatives com el transport ferroviari o aeri, sinó perquè es fa difícil arribar a final de mes.

 

Ara bé, si tan preocupat està pel preu dels carburants, vostè podria ser el primer a donar exemple desplaçant-se pel país en transport públic i deixant de banda el cotxe oficial. De ben segur que les arques públiques es veurien alleujades. I si vol potenciar el turisme patri, que és esplendorós i fascinant, recorri a altres arguments més contundents. Aquest estiu aniré a Cadaqués no pas pel preu de la benzina, sinó perquè aquest poblet de la Costa Brava em té enamorada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!