LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

20 de juny de 2008
0 comentaris

JORDI PORTABELLA DIU NO

En una reunió mantinguda ahir, Jordi Portabella va comunicar al PSC que la decisió d’ERC de no entrar al govern municipal és ferma. En aquesta reunió es va acordar iniciar converses per tal d’explorar la configuració d’un marc estable que permeti arribar a acords positius per a la ciutat i evitar la paràlisi en aspectes imprescindibles per a la qualitat de vida de la ciutadania. Portabella ha destacat que aquestes converses no pressuposen cap escenari final concret sinó que caldrà veure l’evolució de les mateixes per determinar quins podrien ser els acords. 

El passat mes de febrer, ERC va votar en contra de la proposta de Modificació del Pla General Metropolità del barri del Carmel i el govern municipal va haver de retirar el seu projecte ja que no comptava amb la majoria del plenari municipal.

Durant aquesta quatre mesos el grup municipal d’ERC, amb els regidors Ricard Martínez i Ester Capella, i els consellers del districte d’Horta – Guinardó Jordi Coronas i Enric Rius al capdavant, ha visitat diverses vegades les zones que el govern municipal proposava afectar, s’ha reunit amb els veïns i veïnes i ha plantejat al govern municipal els criteris pels quals havia de passar la proposta de MPGM per tal de rebre el suport d’ERC.

Després de diverses converses i sessions de treball amb l’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona s’han establert uns acords a partir dels quals ERC donarà suport a l’aprovació inicial de la MPGM del Carmel. La concreció dels acords són:

       Es redueix en un mínim del 20% el nombre d’habitatges afectats previstos. De les afectacions que quedarien un 50% ja ho estaven al PGM del 1976.

       Es genera habitatge suficient com per allotjar a tothom deixant un excedent raonable (quasi un 50%), i s’augmenta la ratio d’habitatge protegit del 50 al 60%.

       Es redueix el temps de la inversió: de 12 a un màxim de 8 anys.

       Els projectes de cooperació tindran unes limitacions temporals per garantir la seva execució. S’incorporen a les redaccions dels Plans Especials, amb possible intervenció pública en cas d’endarreriment.

       S’introdueix el dret de tempteig i retracte.

       Es compensa l’equilibri entre inversió pública i privada.

       Es deixa de parlar d’infrahabitatge i es treballa en els criteris urbanístics que són:

o    Connexió i accessibilitat entre zones del barri, creació de zones verdes, creació d’equipaments de barri, obertura de vials.

o    Es concreten les inversions de les actuacions aïllades.

o    Es redueixen de 32 a 23 fitxes d’actuació: passem de 6 públiques i 26 privades a 10 públiques i 13 privades.

o    S’incorpora un acord per tal de fer una aprovació inicial de la MPGM dels Tres Turons entre els mesos setembre octubre.

En el marc d’aquest acord, el govern municipal concretarà el projecte i l’informarà al conjunt de Plataformes i associacions veïnals a partir de dimecres vinent. des del Grup Municipal d’ERC continuarem treballant per tal de garantir l’aplicació d’aquests acords tot mantenint el contacte amb les associacions i Plataformes veïnals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!