LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

3 d'agost de 2007
5 comentaris

BANDERA NEGRA o LA MORT AL SÍMBOLISME “ESPAÑOL”

Avui llegia en la premsa digital que el "Toro" del Bruc ha estat novament abatut pel col·lectiu autoanomenat "La Bandera Negra". 

Ara fa una setmana, l’empresa Osborne va tornar a col·locar en terres catalanes el símbol de la seva marca i, alhora, símbol d’"españa", després de restaurar-lo dels anteriors atacs.

En un comunicat emès pel grup, s’explica el com, el quan i el perquè s’ha dut a terme l’acció i avisa que no serà l’última i que estaran sempre alerta. Amb aquesta acció, els "La Bandera Negra" volen fer-nos saber a tots i a totes que Catalunya no és Espanya i que per tant, no toleraran cap símbol espanyol a les terres dels Països Catalans. No tenen pèls a la llengua alhora d’afirmar que qualsevol altre símbol espanyol també serà eliminat del paisatge català. 

Fent història, d’on prové el  nom que han adoptat els "La Bandera Negra" ? Doncs La Bandera Negra (Santa Germandat Catalana) fou una organització armada, de caire secret i vinculada a Estat Català, fundada el 3 de maig de 1925 . El seu nom feia referència a la bandera que duia Rafael de Casanova l’11 de setembre de 1714. Bandera Negra va protagonitzar l’atemptat contra Alfons XIII a les costes del Garraf (complot del Garraf) i alguna altra acció amb poc ressò. La repressió que l?organització va patir a conseqüència d?aquests atemptats va influir molt en la radicalització del moviment nacionalista català.

Vists els antecedents, i desconeixent si en són els decendents directes o només hereus del nom, he de dir que aplaudeixo que el símbol del Brau, hagi estat abatut, com ho va ser el símbol del "Monumento a los Caidos" de l’Av. Diagonal de Barcelona (costat de la facultat de Biologia), que un grup de Maulets va derrocar l’any 2001. També he de dir que no comparteixo ni les formes ni les maneres del comunicat, que és repetitiu, rimbombant i força refreixit d’antics comunicats i que la veritat demostra una actitut infantil de fer-se notar.

Crec que amb l’Acció Directe n’és més que suficient i que no cal fer el "pavero" pel què s’ha fet. Però em pregunto si aquests suposats patriotes i tants d’altres que han participat en aquesta acció i/o aplaudeixen, com jo, el fet que el brau torni al fang, actuen igual durant el dia a dia? El què vull dir és si quan van a una cafeteria / restaurant i el cambrer els parla en castellà, us manteniu ferms parlant-li en català? Quan us dirigiu per preguntar a algú quelcom, feu ús de la nostra llengua o per si un cas, pregunteu en castellà? Quan compreu premsa, llibres, etc… feu la compra escrita en català? Heu llegit l’Ombra del Vent o la sombra del viento? Llegireu el Harry potter en català o ho fareu en castellà???

M’agradaria poder veure per un foradet els usos diaris de la nostra llengua i cultura per part d’aquests nous patriotes que s’erigeixen com a defensors de la nostra nació i de totes i tots els que us feliciteu per aquesta nova acció. Però del que sí que estic plenament "convençut" és que totes i tots els de "la Bandera Negra" vau votar NO o en BLANC al referèndum de l’Estatut, oi?

Bé, espero que l’empresa Osborne desisteixi de restaurar aquest símbol en terres catalanes i que aquest nou col·lectiu patriòtic no prengui mal. 

  1. Dimarts a la tarde pujaba en cotxe direcció Igualada i, malgrat la calda que feia, em vaig quedar glaçat. Dalt del Bruc havíen tornat a aixecar l’abominable “toro” dels collons. Be, de fet l’avíen acabat de muntar, ja que feia bastant de temps que només n’hi havía la meitat inferior i la resta de l’estructura. La veritat és que em vaig quedar amb una profunda sensació, mig de vergonya mig de ràbia.

     

    És per això que felicito sincerament, declaracions panfletàries al marge, a la gent que l’ha fotut de nou a terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!