LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

4 d'agost de 2007
3 comentaris

LA FIRA DE FRANKFURT i LA VANGUARDIA (www.frankfurt2007.cat)

L’Institut Ramon Llull (IRL) en motiu de la Fira de Frankfurt ha creat un web que presenta un cercador que facilita la consulta de les més de 160 activitats que inclou el programa en una cerca avançada per temàtiques, per dates o localitzacions. L’objectiu del web és anar ampliant de manera progressiva els seus continguts fins a l’octubre, quan es celebraran la majoria de les activitats vinculades a la Fira del Llibre de Frankfurt. El contingut del web es divideix en set entrades: Fira (amb la descripció del que és la Fira de Frankfurt), la Cultura Catalana (amb onze subnivells), Programa (amb l’accés al cercador), Premsa (amb les notes de premsa i dossiers quan sigui el cas), Enllaços (amb les institucions, organismes i empreses col·laboradores), Publicacions (amb PDF dels materials i conferències publicades per a l’ocasió) i Llull TV (l’apartat audiovisual on es podran consultar vídeos sobre la cultura catalana o sobre aspectes del programa, enregistraments d’activitats del programa, videoclips dels protagonistes i les càmeres web que hi haurà instal·lades a l’estand institucional a l’octubre).

Aquest web permet accedir a la informació i ajuda a desmentir els ingents esforços del diari de La Vanguardia per imposar què és, segons ells, la Cultura Catalana.

Això ho dic perquè ara fa unes setmanes vaig poder llegir en un raconet de les cartes al director una nota on el mateix Cònsol General  d?Alemanya, Wolf Daerr, es queixava de l?error en què incorria aquest rotatiu en l?article del passat 13 de juny sobre la Fira del Llibre de Frankfurt sota el títol ?Los autores en castellano llamados por Bargalló rechazan su invitación a ir a Frankfurt?. Segons el senyor Cònsol, La Vanguardia incorre en un ?error greu?, que consisteix a no deixar clar que la convidada d’honor a la fira és la cultura catalana i no Catalunya, motiu que explica per què hi ha escriptors de la resta de l’àmbit lingüístic convidats, d’on s’infereix, a més que la cultura catalana és la cultura en català. El cònsol ho remata encara dient: ?Esta pequeña diferencia me parece muy importante.?

En tot cas, hem de suposar que els amos de La Vanguardia deuen saber què fan al mantenir la seva manipulació sobre la Fira de Frankfurt.

Tots sabem que La Vanguardia no ha fet mai el més mínim gest per la nostra llengua, però també és cert que des de l’època de Franco no s?havia expressat amb tanta hostilitat contra el català i contra les expressions civils i culturals del catalanisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!