LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

11 de juny de 2007
0 comentaris

COMENÇANT A ENDREÇAR

Ara fa uns dies i en un post anterior (L’oportunisme d’alguns i la Vida de Brian) em plantejava com podia ser que dos membres actius de la direcció del partit creessin un corrent crític contra la mateixa i seguissin mantenint la cadira.

Avuí s’ha conegut que el secretari d’Imatge i Comunicació i membre de l’actual direcció d’Esquerra, pare i impulsor del corrent crític Esquerra Independentista, Uriel Bertran, li ha estat acceptada la seva renúncia al seu càrrec per haver "plantejat un debat fora de l’Executiva" presentant el manifest d’aquest corrent la setmana passada en comptes "d’haver fet servir els canals que preveu el partit".

Pere Aragonès, l’altre membre de la direcció i promotor del corrent, no dimitirà ja que la seva condició de membre de les JERC el fa tenir un status i condicionants diferents pel fet de ser d’un partit diferent a Esquerra. Tot i així, si fós coherent amb sí mateix, hauria de seguir el camí que ha pres el Secretari d’Imatge i Comunicació.

Cal recordar que Uriel Bertran fou l’artífex del canvi de logo del partit, deixant el nom d’Esquerra com a marca però obviant la "R" de Republicana i la "C" de Catalunya. Aquest canvi en la simbologia històrica d’ERC va comportar molt d’enrenou entre les bases del partit que a dia d’avuí encara no s’ha resolt la preocupació per les sigles perdudes al logo d’Esquerra.

En una roda de premsa, Jordi Portabella ha explicat que Uriel Bertran ha entregat la seva renúncia aquest cap de setmana al vicesecretari de Coordinació Interna i Acció Electoral, Xavier Vendrell, i que aquest l’ha acceptada.

Tal com ha indicat el portaveu d’Esquerra, "Ell mateix ha renunciat". "Un membre de l’Executiva ha expressat unes opinions fora de l’Executiva, i l’Executiva diu que s’ha de fer dins del mateix òrgan; aquest cap de setmana, Uriel Bertran s’adona que errat i posa el seu càrrec a disposició de la persona que l’ha nomenat, qui ho accepta".

Tal i com ha comentat el portaveu del partit, el portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès. no pot ser ni destituït ni ha de renunciar al seu càrrec ja que els estatuts del partit admeten que el màxim representant de les JERC tingui el dret absolut a ser membre de l’Executiva Nacional.

A més a més de la ressolució de la direcció nacional d’esquerra de posar ordre dins del partit, avuí a La Vanguardia, el Secretari General d’ERC assegura en una entrevista que "està preparat per encapçalar Esquerra".

Sobre aquestes declaracions de Joan Puigcercós amb les quals assegura mostrar-se "preparat i disposat" per encapçalar la llista a les pròximes eleccions al Parlament, Jordi Portabella ha indicat que l’Executiva Nacional no ha tractat aquesta qüestió.

A l’entrevista, Joan Puigcercós afegeix que això "ho ha de demanar la militància per consens" i recorda que la seva trajectòria és de "servei al partit i la meva disposició, des de la lleialtat a Esquerra i al seu president".

El secretari general d’Esquerra qualifica de "correctíssima" la seva relació amb el president, Josep-Lluís Carod-Rovira, tot afegint que "un partit no és una novel·la rosa ni un culebrot". Puigcercós ha dit que, en la seva relació amb Carod, "hi ha sentit de l’humor i la ironia necessària". Tot i això, reconeix que són "de generacions i territoris diferents".

Puigcercós reconeix que hi ha "inquietud" dins del partit, però remarca que "aquest no era el moment d’alçar la veu" i que "les reflexions s’han d’expressar als òrgans del partit". El secretari general assegura que "vindran processos de renovació, de replantejament de propostes polítiques" i per això demana "serenitat, paciència, empatia i diàleg". De fet, Puigcercós afirma que "la renovació de persones i de projectes estratègics és un assumpte que hem de començar a abordar" i que amb vista al Congrés Nacional del 2008 s’haurà de plantejar "un nou lideratge".

El campi qui pugui està servit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!