LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

8 de juny de 2007
0 comentaris

S’IGNAUGURA “COSMOS GAUDÍ” A PEQUÍN

La capital xinesa ha obert les portes al món de Gaudí. Amb una exposició gegantina, Cosmos Gaudí està atraient milers de visitants al dia. Fins ara, l’arquitecte i artista català era desconegut a la Xina. Les atrevides formes de les seves obres, els colors, les estructures, el moviment de les seves peces, els mosaics i les innovadores formes de decoració estan conquistant els ciutadans del país asiàtic.

Les obres de Gaudí són universals. El seu ingeni i la seva obra captiven a ciutadans arreu del món. A la capital, Pequín, s’ha muntat l’exposició més gran fins ara feta a l’estranger sobre l’arquitecte català: "Cosmos Gaudí". Milers de ciutadans xinesos gaudeixen amb Gaudí.

Podem dir que els visitants estan descobrint a un Gaudí fins ara desconegut al país asiàtic. Sembla que seguirà els passos que Gaudí ja va conrear al Japó, on és àmpliament conegut i admirat. Guerrers, dracs i inspiració en la natura provenen, en part, d’un orientalisme que va inspirar Gaudí i que retorna ara a un públic àvid de creativitat. "Cosmos Gaudí" s’endinsa en la geometria del mestre, l’univers que va fer possible les voltes convexes o les columnes de doble gir.

La mostra també inclou peces originals del Gaudí dissenyador, precursor de l’ergonomia, que va integrar un mobiliari únic en espais únics.

Tanmateix, i dins del món Gaudí, i a casa nostra, s’ha escollit el Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona ha estat elegit per votació popular com la primera meravella de Catalunya, en una iniciativa promoguda per l’organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio. L’objectiu era trobar les set meravelles catalanes, amb la voluntat de divulgar el patrimoni cultural material català d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.

Amb el 41% dels vots emesos, la Sagrada Família ha estat escollida com la primera maravella de Catalunya, deixant en segon lloc el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida (14%), en tercer lloc, el conjunt arqueològic de Tàrraco (11%), en quart lloc, el centre històric de Vic (10%), en cinquè lloc la Catedral de Girona (9%), en sisè lloc, el Monestir de Sant Miquel de Cuixà (8%) i en setè lloc el Celler Cooperatiu de Gandesa (7%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!