LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

15 de maig de 2007
1 comentari

L’AUTÈNTIC “PEPE” ANGLADA

Fa pocs anys es va donar a conéixer novament  en societat Josep Anglada i Rius, líder de la formació política anomenada Plataforma per Catalunya (PxC), de la qual és fundador i president.

Plataforma per Catalunya centra el seu programa polític en la denúncia de la immigració, motiu pel que la formació se l’ha comparada amb la francesa Front National de Jean-Maria Le Pen. Tot i el seu discurs de caràcter marcadament xenòfob, la formació va presentar el 2003 fins a 6 candidatures, que acabarien donant representació al consistori en ciutats tan destacades com Manlleu, Cervera, el Vendrell i Vic (on Anglada n’és regidor). No va aconseguir cap representant, ni quasi vots, a Palafolls i a Barcelona. Enguany, la formació s’expandeix i presenta un total de 40 candidatures arreu del Principat amb l’esperança d’aconseguir rèdits polítics del fenòmen de la immigració.

Tal i com he indicat, la figura de Josep Anglada no és pas nova. Anglada és un membre de la faràndula política més casposa que ja fa molts anys que remena la cua pel clavegueram de l’ultra dreta espanyola. Ferm defensor de la pena de mort, assegura en un vídeo que circula per la xarxa que sí fós president del Govern espanyol, "tardaría sólo una hora en aplicarla y no 24h". 

Aquest vídeo explica i mostra la identitat real d’aquest personatge. Diferents imatges posen de manifest la seva vessant més franquista essent un dels membres més destacats de la Falange a Catalunya i mà dreta de Blas Piñar. El vídeo mostra un Anglada habituat a les celebracions del Valle de los Caídos i habituat als discursos sense contingut ni missatge amb fàcils proclames a favor d’Espanya. El vídeo acaba demostrant que Anglada tan sols usa una màscara on es mostra un discurs light, però que realment no és pas més que això, una màscara que amaga una realitat molt diferent.

Que cadascú miri el vídeo i opini per si mateix!

( http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA )

  1. M’ha fet una mica d’esgarrifor pensar que aquests personatges poden estar la propera legislatura a l’Ajuntament de Tàrrega. Per primer cop presenten candidatura, però no crec que tregui representació. Farem còrrer el vídeo per fer conèixer als targarins qui són aquesta colla…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!