LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

6 de gener de 2007
1 comentari

UNA GENERACIÓ, MOR

Mor als 90 anys Carles Fontserè, icona del cartellisme de la Guerra Civil, memòria activa de l’antifeixisme català i de la diàspora de l’exili.

Mai he tingut el plaer de conèixer en persona al polifacètic Carles Fontserè, però si de conèixer part de la seva obra i a persones que, com ell, van patir la derrota, la humil·liació i l’exili.

A l’edat de 89 anys, entre llibres i papers, mon avi és una font viva de coneixements i records d’aquella època que em permeten de reviure i sentir la tragèdia del nostre poble a través dels seus ulls i la seves paraules. Proper als moviments catalanistes des de jove, va celebrar la proclama de la República i va lluitar al front d’andalusia durant la tràgica Guerra Civil, tornant a peu a casa. Va passar la postguerra, la transició i el restabliment de la democràcia al Principat de Catalunya i veure’l emocionat per certs passatges del nostre passat més proper, generen en mi sensacions diverses que provoquen reaccions silencioses d’enuig, ràbia i impotència davant les grans injustícies que es van cometre contra la nostra Nació i que a dia d’avuí, no s’han esmenat.

És lamentable que quasi 30 anys de democràcia a Espanya, Carles Fontserè i molts altres catalans i catalanes hagin mort sense haver pogut recuperar allò que els hi fou robat.

En paraules de Toni Strubell, coordinador de la Comissió de la Dignitat, "és una vergonya per la democràcia" que aquest membre d’una "generació de lluitadors" que "no va abaixar mai el cap" hagi mort sense haver recuperat els seus documents i cartells.

  1. Alegria de saber de la vida fascinant d’aquest incansable lluitador que desconeixia i tristor per la seva mort, que serà solsament física perquè perdurarà en la memòria dels lluitadors per la llibertat i la justícia social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!