marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

22 de juny de 2020
0 comentaris

EFEMÈRIDES I PROCLAMES

Avui és el dia Internacional del Volkswagen Escarabat. No en sé les raons exactes, d’aquesta celebració, i, la veritat, molt poc m’importen perquè no he tengut mai un cotxe així, no hi tenc cap simpatia però és una efemèride que m’ha sorprès. Aquest cotxe popular -el nom ho ve a dir- té els seus origen l’any 1938 a Alemanya i s’ha d’inscriure en les desmesures hitlerianes, però no passa res, clar.

També fa sis cents setanta-set anys que Pere III el Cerimoniós –sorprenen igualment certs sobrenoms de reis- va ser proclamat Rei de Mallorca, a la Seu, però sense país propi, com fa aquests anys, fa mal fer arrelar esdeveniments d’aquesta naturalesa. És més cridaner saber que el viatge de noces dels actuals reis d’Espanya va costar prop de cinc-cents mil euros, la meitat dels quals pagats per un amic català de «campechano», Josep Cusí.

Als més mitòmans, els agradarà saber que Mary Streep fa 71 anys i en fa 114 que va néixer el genial director de cinema Billy Wilder. Nostradament -i no especialment per als amants dels mites, o sí- Marta Mata n’hagués fet 94 i Pere Gimferrer en fa 75.

I tanmateix, a mi, m’ha interessat molt més saber que, segons els turoperadors germànics -com els impulsors del Volkswagen Escarabat- Mallorca ocupa la posició més avantatjosa entre els alemanys per fer vacances malgrat tots els malgrats i epidèmies. I, encara més, això que els ha dit la nostra consellera de Salut: «sabeu que tenim magnífiques platges i bons hotels, però també heu de saber que tenim un excel·lent sistema sanitari». Des que ho he sabut a primera hora d’avui reflectit en un diari, em sent molt millor, de veres; i sent que la «venda» de Mallorca arreu del món va per bon camí.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.