marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

28 de març de 2020
0 comentaris

EN VEIENT ELS CARRERS DESERTS…

En veient els carrers deserts, fa l’efecte que els edificis temen enderrocar-se de manera imminent, car tot penja d’un fil invisible que ja no pot pus. I més, pensant en l’abandonament cruel en què moren els més vells, aquells que no fa tant ho donaren tot per mantenir el sostre dels fills i els bressos i les besades dels néts. Cadàvers dipositats en el mateix gel que instants abans impulsava els patinadors perquè desafiessin l’equilibri i dibuixessin figures temeràries per omplir l’oci que fuig del tedi. La costa de l’illa construïda fins a tocar l’aigua sense cap alè que l’acompanyi esdevinguda desert de supèrbies i avarícies, l’avantsala de l’apocalipsi, pensen els més aclaparats per la solitud que s’estén com una regenerada capa d’ozó que ens ha d’ofegar definitivament. I el mossèn de la vella i callada guàrdia dels segonvaticanistes que al final de tot plegat hi veu amb una claror encegadora la parusia.

En sortirem, junts en sortirem si cadascú queda a casa, diu la propaganda oficial i el més elemental sentit de la realitat, però ningú no s’aventura a dir com en sortirem. Que ningú no pensi, però, que els pobres abandonarem la pobresa definitivament i que cuidarem molt més la terra, la que pot germinar i el planeta, això és l’aire i la mar. Basta fer la relació dels que figura que comanden arreu del món, i que és ben segur que sobreviuran a la pandèmia, i  els seus delits dictatorials per tous que els vulguin presentar, per entendre que el canvi necessari quedarà en recanvi.

Cuidem-nos, sí; cuidem qui estimem o tinguem a la vora. Cuidem-nos per superar el delma i un cop passada la passa mortal, serrem barres, cloem els punys i esmolem tota mena d’eines per parar els peus a qui de la nostra dissort, del calvari i mort abandonada de tants milers de persones, en voldrà fer fortuna, si és que ja no en fa.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.