LLEGINT UNA DONA EN EL SEU DIA

L’atzar ha volgut que el Dia Internacional de la Dona em trobàs llegint “És que abans no érem així”, d’Empar Moliner, que acaba d’editar Columna. 11 contes de distint pelatge i condició, però tots amb protagonisme i empremta femenins. Per això ha estat una molt bona manera de celebrar aquest dia. Malauradament no abunden les escriptores ni els protagonismes femenins dins cap literatura, raó per la qual reivindicar-les, a banda d’un deure, és una necessitat apressant.

No cal dir que la prosa de Moliner va al viu de les coses sense estalviar-se humor, ironia, sarcasme, mordacitat i també tendresa quan cal. De la quotidianitat en fa motiu d’anàlisi detallat –i els detalls esdevenen marca de la seva expressió- de la que se’n deriva una escriptura àgil, fresca, precisa, prènsil, que diríem; altament captivadora.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *