14 d'abril de 2008
Sense categoria
2 comentaris

Prou de pedassos

Barcelona té problemes d’abastament d’aigua. La sequera, l’augment de la població i el mal govern ens han portat a aquesta situació. Ara volen portar aigua de l’Ebre i cada vegada em creix més la sensació que Barcelona s’ha tornat el forat negre de Catalunya.

Algun polític s’ha plantejat que el problema potser no és que plogui menys del necessari sinó que hi ha massa gent a Barcelona? Si la població ha augmentat en un milió de persones els últims anys és evident que es necessiten més recursos, però fa falta que tothom visqui a Barcelona?

No és que demani que fagin fora la gent (això ja ho fan amb el preu de l’habitatge), al que em refereixo és que fan falta polítiques per equilibrar el territori. Recordo que a secundària ens parlaven de la Catalunya ciutat que projectava la Mancomunitat. Era el somni d’un país equilibrat on Barcelona no era un monstre. Bé, doncs si els nostres polítics no tenen imaginació que pleguin, però que afrontin els problemes mirant al futur, ja fa massa temps que vivim a cop de pedaç.
Si la gent viu a Barcelona és perquè hi troba feina i hi veu un futur. S’haurien de fer polítiques perquè la gent pogués viure arreu de Catalunya sense la necessitat de baixar-pujar a Barcelona a treballar. En poques paraules: s’hauria de descentralitzar el país. Crec que amb un territori més equilibrat tots hi sortiríem guanyant.

Mentrestant s’han de prendre decisions i crec que el transvasament no és una bona opció. Abans s’haurien d’aplicar restriccions. I, mira per on, ho dic jo que visc a Barcelona des que hi vaig néixer. 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!