marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

25 de desembre de 2019
0 comentaris

NADAL AMB PEIX DE PASTA REIAL

La matriarca presideix la taula des de fa onze anys –des que es varen cloure per sempre els ulls blaus a través dels quals llustrava la vida dels instants- i els seus 93 anys no es perden detall de tot el que s’esdevé a la taula preparada per a les grans solemnitats. Té esment de tot i de tothom, però no pot evitar ser deferent amb els més menuts, els besnéts que alteren agradosament la calma i la tendresa, sembla que diu amb el seu esguard que n’ha vistes i viscudes de tot color. I quan els grandolassos treuen la guitarra després del cafè i fan cantar la taulada les nadales nostrades, esbossa el somriure més burleta per mirar d’assuaujar el desconcert vocal.

I mentre els altres desafinen, ella prova –i aprova- el peix de pasta reial que ha preparat el més manyós de la nissaga seguint la recepta del convent de Santa Teresa de Palma. Certament, és un dels dolços més suculents -i contundents!- de la rebosteria de les cases senyorials mallorquines. Les monges carmelites descalces l’oferien als seus benefactors per les festes de Nadal i també el regalaven a la família de les novícies el dia que professaven tot i que les monges no el tastaven. En definitiva, una bomba calòrica que fa més esplendorosa una festa que la matriarca ha aprofitat per conversar molt animadament amb els absents.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.