marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

28 de novembre de 2019
0 comentaris

ENXARXADES

En un bar gairebé centenari que ha canviat poc des que l’inauguraren en un dels barris més populars de Ciutat, quan encara no són les deu del matí, tres dones fregant o superant la vuitantena, parlen tranquil·lament dels seus marits i les seves manies. Hom pensa que són tres amigues que es troben regularment en aquest bar per fer el cafè amb llet, xerrar i anar a part o banda.

De cop se sent un telèfon i una de les tres dones respon amb desgana i fastiguejada. Parla fluixet i amb la mà esquerra es tapa la boca, com si aquesta fràgil barrera evitàs que les altres dues dones no sentin el que diu. La conversa es breu i quan ha acabat d’apagar el telèfon, es disculpa i diu a les amigues que era el seu home, que no la deixa viure. Li telefona cada dos per tres i per no-res. Ara li acabava de demanar de què dinarien avui i a quina hora seria a casa.  No pot sofrir que surti, filleta, els diu amb recança.

No has de ser tan cleca, li diu una altra, el meu també me crida cent vegades i només li contest si me convé. Saps que els hem malavesat de molt! I jo, a la meva edat m’he tret el cabeçó. Ell no té sortiguera i a mi la partiguera m’encalça. Si ell vol quedar, que quedi, jo surt cada dia. I el dia que em diu que ve amb mi, l’ànima em cau als peus perquè només remuga i a mi les malsofridures me rebenten.

Surt la tercera i també diu que des que té telèfon mòbil és una creu, sí, que també li telefona molt sovint i que ella respon les cridades però que també el despatxa aviat. I afegeix que allò que més ràbia li fa, al seu home, és que enviï whatsApps a les seves filles i al grup d’amigues dels viatges de l’Imserso. I com que ell no sap manejar el mòbil i no fa cap esforç per aprendre’n, li fa un rabier que jo xategi. L’altre dia el meu gendre em va dir que el Telegram l’havia avisat que ella també s’havia unit a l’aplicació de missatgeria i el seu home la va desdenyar tot dient-li que ara, a les velleses, se les donava d’entesa en xarxes socials quan en sa vida s’havia interessat per res que no fos la cuina. I ella, per fer-lo enrabiar encara més, va dir al seu gendre que ell també s’havia d’apuntar a Signal, que és una aplicació molt més segura.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.