9 de juny de 2005
Sense categoria
9 comentaris

Tura llegint Valdecasas

Senyoreta Tura,
abans d’atacar els joves de Berga a pensat que:
– Està parlant dels fills de la gent de Berga. Els seus pares saben més dels seus fills i del que es cou a la població que no pas vostè.
– Els està culpant de l’assassinat d’un amic seu pel fet de no tenir assistència sanitària i servei d’ordre a la festa. Si l’atac s’hagués produït en una plaça un dissabte qualsevol a la matinada els acusaria pel fet de no portar escorta?
– Els criminalitza per haver fet manifestacions i pintades contra els mosos. Que no es pot protestar en aquest país? Pel que fa als danys als vehicles policials s’hauria de concretar de què es parla. No és el mateix tirar un ou a un cotxe que trencar-li els vidres.
– Pel que fa a que no s’han pogut demostrar les acusacions als mossos d’apallissar detinguts, li recomanaria l’informe d’Amnistia Internacional només perquè es plantegi la possibilitat que sigui veritat. I li recomanaria assabentar-se de les tècniques que fan servir policies de diferents països per no deixar marques en els detinguts. Per altra banda suposo que és conscient com arriba a ser de difícil per un detingut demostrar que ha estat maltractat.
– Ha remarcat que en una població de 16 mil habitants hi ha "quatre centres anarquistes i tres d’independentistes radicals". Bé, i què? M’està dient que la ideologia fa sospitosa a una persona? De què la fa sospitosa? I què vol dir amb radical? Perquè d’independentista se n’és o no se n’és. O és que la paraula radical la diu com a sinònim de violent i no s’atreveix a dir "violents" perquè sap que és mentida i no s’aguanta per enlloc?
– Si hi havia Mossos de paisà, com és que no van evitar l’assassinat? Perquè si els assassins van estar vint minuts, com diuen els testimonis, passejant-se amb ganivets grans i amenaçant la gent, els mossos havien d’esperar una ordre per actuar? Els organitzadors havien de trucar a la centraleta perquè aquesta truqués als mossos de paisà i així aquests actuessin? Realment és culpa dels organitzadors?
– Vostè ha criticat les manifestacions al jutjat. No ha pensat per un moment en la gent que va veure com mataven un noi de la població. Pel que sembla era un noi conegut, apreciat i compromès amb el poble. Aquesta gent va veure com als mitjans de comunicació es deia que l’assassinat era producte d’una baralla i d’aquesta manera es posava al mateix nivell assassí que víctima. No creu que van sortir per netejar el nom de la víctima? Que el que buscaven era que quedés clar que la població estava a favor del jove Isanta? Que potser sentien com els interessos polítics i criminalitzadors dels mitjans de comunicació estaven mentint sobre el seu mort? Fins i tot Fraga hi ha posat cullerada culpant el nacionalisme català d’aquesta mort. "En una poblacion que yo conoci muy tranquila hace tiempo" ha dit. Si, en aquells temps que també es criminalitzava a les víctimes. Se’n recorda d’aquells temps? Vostè és d’esquerres i se’n recordarà.
Reflexioni sobre el que pensarà la gent de Berga d’una Consellera d’Interior que criminalitza els joves del poble per protestar, denunciar maltractaments, per tenir ideologia anarquista o independentista. Si us plau, que en un poble tothom es coneix. No és com en una ciutat que ningú es coneix i es criminalitza a la gent més fàcilment. Finalment també els responsabilitza dels fets per no tenir servei d’ordre ni assistència sanitària a la festa quan sap que aquest assassinat podria haver passat qualsevol altra dia.
Senyora Tura, deixi de llegir "El libro grande de Garcia Valdecasas" si us plau. I per cert, plantegis seriosament la dimissió.

  1. Jo hi afegeixo:

    Sra consellera, repetim el que em rebut i vostè senyora, que te aires de "madre superiora", és sociològicament monja, repeteix el que les monges li van ensenyar.

    No està qualificada, per dirigir els cossos de seguretat i de prevenció.

    Caldria veure la composició del quadres i els números, parafrasejant allò que deien ("agente numero") D’on venen, quina preparació tenen i quina sel.lecció han seguit, si eren reciclats; policies locals, militars, guàrdies civils o van sortir nous del forn, del motllet.

    I quines ordres tenen.? li fan cas?

    Si hi ha grups anarquistes i independentistes, que no van d’acord amb la seva ideologia Sra consellera socialista, per això no hi està d’acord? per això els anomena radicals? o és que confon crític amb radical?

    Doncs bé per a Berga. Tenen un nivell de consciència individual i de país molt superior que la seva Sra consellera, se senten com un voldria sentir-se a casa, lliure. Un poble lliure dins un món lliure.

    Sra consellera els serveis civils, quan hi ha una festa, els han de garantir les autoritats, locals i del país, si han donat el vist i plau per organitzar-ho, han de tenir els serveis a punt, els d’ordre, al seu lloc, els mèdics també; creu roja i si hi ha pirotècnia, els bombers, i protecció civil per el cas.

    (les coses són com són, encara que a vegades no ho semblin)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!