1 de març de 2005
Sense categoria
0 comentaris

Tarradellas a l’Ateneu Barcelonès

Aquesta tarda Montserrat Besses ha comentat a l’Ateneu Barcelonès el reportatge "Josep Tarradellas. La trama d’un retorn" que va dirigir el 2002. La  sala d’actes tenia una mitja entrada i la majoria de gent era d’avançada edat. És la tònica que he anat veient en gairebé tots els actes que he assistit a l’Ateneu.
El reportatge està molt bé, no és dels millors que he vist a TV3 però m’agrada. L’historiador Josep Maria Figueres ha presentat l’acte i ha acompanyat Montserrat Besses durant la xerrada posterior a la projecció del reportatge.
Només dos apunts. La directora ha explicat que entre l’encàrrec del reportatge i la seva emissió només van disposar de 5 setmanes, sincerament no crec que aquest fos un tema com per fer-lo a corre cuita, tot i així se’n van sortir molt bé. I segon, tal com vam veure al reportatge dels 25 anys de l’Estatut, en el de Tarradellas hi havia una escena on varis polítics parlaven entre ells de l’arribada del President a Catalunya. Segons ha explicat Besses la intenció era reproduir el retrobament dels protagonistes, però l’escena es converteix en un joc de no trepitjar l’ull de poll del company de viatge. Crec que com a imatge està molt bé, però per saber el que realment pensen els protagonistes hagués estat millor fer entrevistes personalitzades. D’aquesta manera no haurien de patir per si diuen alguna cosa que molesta al company i podrien parlar a plaer. Suposo que l’equip del reportatge no buscava parlar de la polèmica, però m’he quedat amb les ganes de sentir el que realment pensaven els protagonistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!