EL VENCÍS QUE LLIGA LA BICICLETA

Un parell de sabates d’home desgastades als peus d’una bicicleta vella i rovellada, sense gomes a les rodes, fermada a un fanal de davant l’escola de monges amb un vencís, criden l’atenció del municipal de barri.

Es mira la composició sense gosar tocar res, com si es tractàs d’un exvot, i va a cercar l’escombriaire perquè, almenys, reculli el parell de sabates, que fan molt mal afecte i més davant una escola de prestigi.

L’home de l’escombra li diu que ni ho pensi, que toqui aquelles sabates, perquè és ben segur que es tracta d’un conjur i no vol participar de les conseqüències que pot comportar descarabutar-lo.

El municipal li diu que no sigui tan estugós, que es tracta d’un parell ronyós de sabates que han deixat allà per vagaria o descurança, simplement, i que ell cobra per mantenir net el carrer.

L’escombriaire li diu que tanmateix no pot fer-se càrrec de la bicicleta, que per això haurà de cridar els de la recollida dels trastos, que passaran quan puguin o els llegui. I sent així, que siguin ells els que recullin també el parell de sabates.

El municipal accepta inicialment el raonament de l’escombriaire, que es mira les sabates i la bicicleta de molt lluny i amb cara consirosa, però al punt retorna al seu parer inicial i insisteix que reculli el parell de sabates i que ell personalment cridarà els de la recollida de trastos.

L’escombriaire, davant la insistència, s’inquieta i es posa a plorar tot suplicant al municipal que, pel que més vulgui, no l’obligui a recollir el parell desgastat de sabates que és ben segur que tenen a veure amb el vencís que lliga la bicicleta al fanal.

El policia, irat, d’una volada pren el parell de sabates i les tira amb ràbia dins el carretó de l’escombriaire, renegant amb les dents serrades.

Maleint la pusil·lanimitat de l’agranador, pren apressat el pas zebra per anar a cercar la moto a l’altra banda del carrer ample i un camió de recollida de trastos que casualment passava per allà el tira enlaire.

El crit agònic de l’escombriaire fa sortir del bar i de tots els comerços una seixantena de persones que al punt volten el cos del policia sense símptomes de vida.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *