LES MILOQUES DE CAS CONCOS DEL CAVALLER

El meu preceptor menor va amb un gust que omple de tranquil·litat i coratge a l’Escoleta Infantil Sa Miloca, de Cas Concos del Cavaller. El preceptor major també hi anà en el seu moment i amb el mateix interès i ganes. I és així perquè les tres educadores que en tenen cura posen tota la sensibilitat i la saviesa en l’atenció permanent a les criatures al seu càrrec. Són ben conscients, per això, que tracten matèria molt delicada i la tracten amb extrema exquisidesa.

L’Escoleta és de titularitat municipal, de l’Ajuntament de Felanitx, que té externalitzat el servei. L’empresa que fins ara la gestionava va fer fallida i va deixar penjades, això és devent nòmines, les treballadores. I tanmateix ningú no va notar aquest greuge en el tractament dels infants, que seguí sent exquisit i engrescador.

L’ajuntament felanitxer convocà un nou contracte públic que, segons sembla, s’ha resolt en fals, la qual cosa ha tornat a deixar amb l’ai al cor les tres educadores de l’EI Sa Miloca. I això no obstant, malgrat els neguits i les incerteses, les nines i els nins que van a l’escoleta segueixen sent tractats exquisidament.

No seria molt demanar que l’Ajuntament de Felanitx, com a titular de l’escoleta, valoràs com es mereix la dedicació de les educadores i miràs de trobar una solució a la seva incertesa.

Si el meu preceptor menor plora quan no pot anar a escola per això o per allò, és perquè s’hi sent ell i troba els espais per ser-ho gràcies a les educadores. Per això, que ho és tot, cal posar-se al seu costat, jo m’hi pos, i maleir la desatenció que senten. Amb vosaltres sempre, educadores, i més ara que passau per lloc estret.

La miloca tant pot ser un ocell, semblant a un mussol, o un estel, i per això l’escoleta es diu així. Però també pot ser, segons ens diu el Diccionari Català-Valencià-Balear, una “persona esburbada, poc entenimentada o que fa nosa; aquell que aparenta molt però en realitat val poc”, i també, a Menorca, “esbart de núvols negrosos que van pausats i desfets i solen persistir molt temps”. Fora bo que l’Ajuntament de Felanitx, com a titular del centre, no convertís l’escoleta de Cas Concos del Cavaller ni en res esburbat ni en una nuvolada negra.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *