VARIACIONS

El món segons Pep Montes

4 de maig de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Gestors culturals: ai uix!

Hi ha polèmiques que comencen a ser recurrents. Aquesta vegada és el periodista especialista en bronques i crítiques sense matís, Manuel Trallero, el que casca contra els gestors culturals. A la seva columna de dissabte a La Vanguardia, l’home fixa la diana en Josep Serra, director del Museu Picasso. Desqualifica pel broc gros la seva gestió i apunta a la llista d’arguments, que segons la seva lògica deuen ser inapelables, el fet que Serra és un gestor. Un gestor! Quin sacrilegi! En aquesta ocasió ni tan sols afegeix l’adjectiu cultural darrera de la denominació professional, però és que segurament per a ell els dos termes (gestor i cultural) deuen ser antitètics, incompatibles.

Novament hem d’intentar ressuscitar el sentit comú i recordar allò que no es pot agafar la part pel tot.  Ni tinc prou informació ni hi entenc suficientment com per valorar ara mateix la gestió del senyor Serra al capdavant del Museu Picasso, i entenc, per tant, que a algú li pugui semblar poc afortunada i, fins i tot, nefasta. Ara bé, la hipotètica mala praxi d’un professional individual no desqualifica el conjunt del seu gremi. No entenc perquè l’inefable Trallero desvirtua la feina de tots els gestors (culturals) del món pel fet que, segons ell, el senyor Serra ho fa malament.  És com si jo afirmés que tots els periodistes són irresponsables, falten a la veritat o són miops a l’hora d’analitzar la realitat que els envolta, pel simple fet que és aquesta la manera de treballar del senyor Trallero, un exemple individual, no generalitzable, de periodista.

Estic segur que Josep Serra té arguments més que sobrats per argumentar i defensar la seva gestió museística. Insisteixo que no els puc valorar perquè no els coneixo suficientment i em manquen dades bàsiques. Però estic segur que fins i tot en el cas que el director del Picasso estigués equivocat, rebatre la seva feina mereixeria arguments de més alçada i calibre que els que tristament usa el periodista de La Vanguardia. A la fi, és tracta purament d’una qüestió de respecte pel que fa al senyor Serra. I pel que fa als gestors culturals, sembla prou evident que Trallero, senzillament, no sap de què parla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!