VARIACIONS

El món segons Pep Montes

4 de març de 2008
Sense categoria
1 comentari

Un capellà resistent

Ara que les habituals diatribes d’Antonio María Rouco Varela ens arribaran altre cop des del setial de la presidència de la Conferencia Episcopal Española, recomforta trobar, de sobte, un capellà sense pèls a la llengua, que engega a dida la prudència pròpia del sector, i que s’omple la boca d’afirmacions del més pur sentit comú però que en el marc de la santa església semblen gairebé incendiàries. Ramon Masachs (a la foto) és el capellà de la parròquia de Poblenou de Pineda de Mar, i no se’n calla ni una. Aquest home mereix una ovació. Afanyeu-vos a felicitar-lo abans no el fotin fora. L’intrèpid periodista pinedenc, Albert Lladó, en recull el testimoni a Diari Maresme.

L’inici de l’embolic el va propiciar un text de Masachs, redactat com a reacció a les declaracions de diversos bisbes de la carcundia espanyola que s’han succeït al llarg dels darrers mesos, en aquesta interminable “pre-campanya electoral”. Es tracta d’un simple paràgraf, ben senzill, però demolidor; el va penjar a l’entrada de la parròquia de Poblenou, i ha començat a recollir signatures d’adhesió. El text és el següent:

Jo estic a favor del matrimoni homosexual, de legislar l’avortament, de que no hi hagi concordat Església-Estat, que no hi hagi assignatura de religió catòlica a l’escola, de que hi hagi assignatura de cultura religiosa per a tothom, de que hi hagi l’assignatura d’Educació per a la ciutadania, crec amb un final de negociació amb ETA, crec que no perilla cap democràcia pel fet de ser laica…..i no estic d’acord amb molts bisbes (R.M. seguidor de Jesús) 

Si teniu ganes de seguir la campanya i les reaccions, podeu fer una ullada al bloc de la parròquia.

Llàstima que no sóc creient. Si ho fos, com a mínim proposaria la beatificació de Masachs. Tot i que, si segueix afirmant les coses que afirma, potser aviat haurem de pensar a incloure’l en el martirologi.

  1. un breu comentari per dir que reconforta trobar capellans que son cristians de debó tot el contrari d’aquesta colla de la Conferencia episcopal…. que son uns impresentables i que jesus el hagués fet fora del temple. gracies per se lliure

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!