DE BARTOMEU FIOL A ALTRES DIADES I DIES

Avui fa 8 anys que partí la veu encavorcada però clarent de Bartomeu Fiol. I per molt lluny que partís segueix dient a cada instant el seu “Cara al mur del carreró del Vent”:

Com hem arribat, puntuals,
al laberint
de la ignorància.

Com ens trobam, fractals,
ben endins del laberint
de la ignorància.

Com hem arribat,
com ens hi trobam,
com no en sortirem,

del laberint
de la ignorància i de la ignomínia
ran de l’ombra de la sinagoga major.

Avui també és la Diada d’Eivissa i Formentera, que a Eivissa pren el nom de les Festes de la Terra i a Formentera Festes de Santa Maria  en commemoració de la conquesta catalana de 1235. Molts d’anys, per tant, a la gent  eivissenca i formenterera.

A més d’aquesta celebració, des de fa 13 anys també  se celebra el dia internacional de l’orgasme femení, una qüestió que en lloc d’estar oberta de pinte en ample a moltes cultures està tancada amb pany i forrellat, i en la nostra roman amb la porta empesa, simplement. “Melicotó” (http://www.melicoto.com), un projecte que sorgeix d’un parell d’amics molt creatius i dibuixants “a qui els encanta el món mallorquí”, segons diuen en el seu web, per commemorar aquest dia han dissenyat una imatge ben engrescadora que es reprodueix al final. Val a dir que aquests creadors melicotoners decidiren fa uns anys “treure profit de les seves capacitats artístiques” tot decidint plasmar els seus dibuixos originals en camisetes exclusives i altres suports que han aconseguit arrelar en un mercat molt especial com el de l’illa.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *