VARIACIONS

El món segons Pep Montes

2 de juliol de 2007
Sense categoria
0 comentaris

Passejada d’alcalde

Ahir, dissabte, vaig haver de sortir corre cuita de casa meva a Pineda perquè els municipals m’amenaçaven amb una multa sobirana (amb tota la raó del món) perquè havia aparcat el cotxe damunt de la vorera. Vaig arribar a temps d’excusar-me amb tota humiltat, d’assegurar-los que en un instant m’enduia el cotxe d’allí i que mai més de la vida no tornaria a ser tan incívic amb el meu vehicle. I just quan rematava la meva conversa d’urgència amb els agents, va passar per allí Xavi Amor, nou i flamant alcalde de Pineda, amb una gloriosa majoria absoluta. Em va renyar amb un somriure d’orella a orella (tal com correspon a tots els alcaldes assenyats) i em va ensenyar el bloc de notes que duia a les mans, tot fullejant dotzenes de pàgines escrites amb caligrafia d’urgència. Resulta que l’home portava mig matí passejant pel poble, acompanyat d’un regidor del seu govern, observant, preguntant i prenent nota de problemes a resoldre. Carrers mal asfaltats, contenidors mal situats, brutícia al passeig marítim, obres mal senyalitzades…. Feia, vet-ho aquí, d’alcalde aplicat.

Però ara me’n vaig corrent, em va dir a la fi, que avui tenim a Pineda els "capos". Com que li vaig posar cara no entendre em va aclarir. És que avui hi ha a Pineda una convenció de Ciutadans pel Canvi. Maragall, Montilla… i no sé qui més va dir. Ah, es clar, li vaig fer jo, ara has d’anar a posar-te la corbata. Ui no, va rematar, la corbata només me la poso per anar a demanar diners.

Estupendament. Cadascú en pensarà ideològicament el que vulgui. Però jo, les seves bones intencions, me les crec. I que penca, també m’ho crec. Doncs mira; bona fe i pencaire, són les dues úniques coses que calen de debó per començar una mica bé. Més endavant ja filarem més prim. 

(Ah, per cert, els dos municipals, que inicialment s’esperaven, a l’aguait per veure si complia amb la meva promesa de retirar el cotxe, van acabar marxant en veure que m’entretenia a parlar amb l’alcalde. Ei, que ningú no sospiti. Els municipals i els pinedencs poden estar tranquils: l’alcalde em va fer treure el cotxe. )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!