marginàlies

Jaume Mateu i Martí des dels marges atalaiats de l’illa, de les lletres i de les vides mòltes

2 d'agost de 2019
0 comentaris

DE BELL, PASSANT PER ZUCKERBERG I ACABANT PER PÈRICLES

Avui fa 97 anys que morí l’inventor del telèfon, Alexander Graham Bell. Avui seria un addicte al mòbil, a les xarxes socials, ben segur, i flocaria enviant tota mena de missatges a tracés de totes les aplicacions que n’envien. I faria part de l’imperi de Mark Elliot Zuckerberg, l’amo de Facebook. El 10 de març de 1876 Bell va dir la primera frase per telèfon a un tal senyor Watson, que la sentí molt clarament:  “Senyor Watson vingui aquí que vull veure’l”.

Per als mallorquins, aquest 2 d’agost no és de gens bon record  perquè aquest dia del 1391 es va saquejar el call de Ciutat.  L’odi, tant llavors com avui, té bo de fer desfermar-se.

D’altra banda, m’ha sorprès que la Viquipèdia digui que tal dia com avui del 429 abans de Crist morí Pèricles. Els calendaris, de Pèricles ençà, han canviat molt, la qual cosa complica molt posar dia, mes i gairebé hora a fets ocorreguts l’any tirurany. Tant és, ha servit, aquesta dada intrèpida, per recordar una frase que se li atribueix i que hauríem de recitar com un mantra cada cop que ens aixecam el dematí:  La felicitat rau en la llibertat i la llibertat en el coratge.

 

CAVULL
12.07.2023 | 7.42
L’ARMADURA DE L’HIMNE
13.06.2020 | 7.56

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.