CANÇÓ MALAVESADA

Arramsamsam, arramsamsam / Guli, guli, guli, guli, guli / Arramsamsam / Arabi, arabi / Guli, guli, guli, guli, guli / Arramsamsam… Més o menys així cantàvem i mig ballàvem quan volíem ser quelcom més que infants sense tenir-ne les eines de la consciència necessàries. Aleshores no sabíem què volia dir aquella mena d’embarbussament que no treia cap enlloc i quan ja ens queia lluny la infància vàrem saber que es tractava originalment d’una cançó marroquina considerada malavesada.

Avui, amb el meu preceptor menor l’he tornada a sentir, a aquesta cançó entremaliada. Ha demanat clarament “Mic” i “Aramsansan”. Així, al youtube de la televisió hem cercat en Mic cantant la cançoneta i ves que l’hem trobada. Ell ja l’havia vist i sentit a casa seva i venia amb la lliçó ben apresa.

Mirant com seguia la veu i els gestos d’en Mic i en Cincsegons he vist clar que entenia perfectament el que volia dir, que s’adeia perfectament a la seva llengua de pedaç i que si em costava entendre la cançó tenia un problema molt greu que ell, lamentablement, no podia resoldre.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *