VARIACIONS

El món segons Pep Montes

20 de febrer de 2007
Sense categoria
1 comentari

Eleccions a l’associació de gestors culturals

Demà passat, 22 de febrer, tenen lloc eleccions per a escollir el nou president de l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya. El fins ara president, Jorge Bernárdez, deixarà pas a un nou president i es renovarà també el càrrec de secretari de la junta i la meitat dels seus vocals. De moment, la única candidatura a la presidència és d’Elena Mendlewicz, que ja forma part de l’actual junta, com a vocal.

El nou mandat d’aquesta junta viurà la materialització d’un dels projectes més esperats i demandats pel món de la cultura i dels creadors del país en els darrers temps: el Consell de les Arts de Catalunya, que haurà de convertir-se en realitat en breu. La reinvindicació d’aquest organisme ha centrat durant molt de temps les esperances dels creadors per ordenar el sector cultural al pais, amb l’esperança que la veu independent dels protagonistes de la producció artística i cultural incorporarà nous criteris de racionalitat i proximitat amb el sector. Tot dependrà, al final, del pes real que acabi tenint dintre de l’estructura governamental i de quina acabi sent la seva capacitat decisòria que, sobre el paper, ha de ser molta i intensa. Però serà sobretot un repte pels propis sectors creatius del pais, que tindran per primera vegada l’oportunitat de ser influents i decisius en els espais de planificació cultural del país. I serà bo que els gestors culturals hi tinguin un paper i segueix de ben aprop la seva evolució. El nou president o presidenta de l’associació haurà de serguir de ben aprop l’evolució d’aquesta nova institució.

I la nova junta haurà d’afrontar, una vegada més, el repte d’explicar al món què és això de la gestió cultural, un espai professional que pot presumir d’haver-se consolidat pel volum que ocupa en l’economia del pais, però que té serioses dificultats per explicar-se a si mateix i per mostrar-se en el seu entorn social amb claredat i definició. Haurem, així doncs, d’estar atents a la feina dels nous dirigents de la gestió cultural catalana.

Ele

  1. La primera i més important transformar-se en la "Verdadera Asociación de Gestión Cultural Española de Cataluña" i anar-s’en a fer gestió cultural a les españes queridas.

    I restar l’altra com a veritable "Associació de Gestió Cultural a Catalunya" per a tot el món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!