VARIACIONS

El món segons Pep Montes

13 de gener de 2007
Sense categoria
1 comentari

Una victòria de la pressió ciutadana

Llegeixo a Diari Maresme que l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha decidit comprar la Torre de la Vidua de Can Sala, un edifici modernista amenaçat per la deixadesa de la propietat i per l’inacció municipal. Fa dies  m’hi vaig referir en una notació i, per tant, no puc fer altra cosa que felicitar-me’n. Però també llegeixo en el mateix Diari Maresme una carta al director de Núria Arís, una de les activistes implicada en la defensa de l’edifici que, al mateix temps que s’alegra per la novetat, lamenta que l’ajuntament no reconegui la feina feta per la Plataforma Salvem la torre de la vidua de Can Sala que, sense cap mena de dubte, ha estat el moviment ciutadà que ha desencadenat aquest final feliç. L’Ajuntament no va moure ni un dit fins que la gent de la plataforma no va començar a fer soroll. Ara es pengen medalles sense haver reconegut abans que si l’edifici va arribar a perillar va ser en bona mesura per l’oblit total i absolut del consistori. Estirada d’orelles per a l’Ajuntament de Malgrat, malgrat la reacció final positiva, i ovació per a la gent de la plataforma i per a la pròpia Núria Arís.

Encara podem confiar a estones en la societat civil. I, si m’apureu, fins i tot en algun ajuntament, desagraït i altiu, però amb capacitat de reacció al cap i a la fi.

  1. Felicitats als de la Plataforma, i a tots els ciutadans que lluiten, entre l’apatia del dia a dia i la indiferència, per a viure en un lloc més autèntic i més digne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!