VARIACIONS

El món segons Pep Montes

12 de novembre de 2006
Sense categoria
5 comentaris

Periodisme misteriós a Pineda

L’enhorabona per a el_blog.pineda, una nova revista de distribució gratuïta centrada en la narració i l’anàlisi de l’actualitat de Pineda de Mar. Avui mateix he vist el primer número, encapçalat per una editorial de bones intencions i per una carta de benvinguda formulària de l’isolat alcalde de la vila, Joan Morell. La publicació s’estrena amb un tema immillorable per despertar la curiositat dels primers lectors: la crisi del govern municipal amb l’expulsió dels sociates a mans de l’alcalde-diputat Joan Morell. Després expliquen, justament, el resultat a Pineda de les eleccions del parlament, avancen ja els perfils dels sis candidats a l’alcaldia per a les municipals del maig vinent, valoren la temporada turística, fan una història dels horrors de la depuradora de l’Alt Maresme, repassen els clubs esportius de la vila davant de la nova temporada i dediquen un reportatge social a les tradicioinals revetlles del raval de mar. La publicació fa bona pinta. S’hi nota criteri periodístic; està, en termes generals, ben redactada; les fotografies, sense fer caure de cul, són correctes; s’hi nota ganes de donar bona quantitat d’informació i de centrar bé els temes i, qüestió fonamental, no cauen en la fàcil temptació d’omplir pàgines i espais amb les típiques insubstancialitats pseudointel·lectuals de les llumeneres del poble que babegen per tenir un parell de ratlles signades a qualsevol paper editat. Jo els posaria bona nota…. excepte per un detall fonamental: no sabem qui fa aquesta revista.

No és broma. A la manxeta especifiquen que només es responsabilitzen de l’opinió expressada a l’editorial i que no necessàriament comparteixen les opinions dels col·laboradors. La nota no tindria més importància si no fos pel fet que no hi ha ni una sola informació firmada. Bé, amb l’excepció d’un petit article d’opinió de l’incombustible Saül Gordillo. Trenta pàgines d’una revista prou ben feta que no sabem qui la fa. Però no s’acaba aquí, el tema. Resulta que no hi ha ni director ni consell de redacció ni res que s’hi assembli. Només sabem que ho edita algú que es diu Comunica’t i que té un web i una adreça de correu-e. Delerós per saber què diuen els autors de la novetat periodística, intento entrar al web i ….. de moment no hi ha web. O no el tenen actiu, o està en construcció, o hi estan fent modificacions, o ….. no el tenen fet. Els únics noms propis que hi trobem són els de tres persones que han fet les fotos que apareixen a la publicació, l’autor del disseny i Publintur, empresa que maqueta, imprimeix i presta el seu arxiu fotogràfic. Qui és la ment pensant de la revista? Qui en posseeix la filosofia? La revista no diu res que hagi de fer pensar que els autors volen mantenir l’anonimat, i tampoc no es poden inscriure, pel seu contingut, en l’estil confidencial, tan de moda a través de la dèria blocaire. D’altra banda, la pròpia denominació de la revista (el_blog.pineda) sembla suggerir que es tracta d’algú amb un cert gust pels mitjans tecnològics. Bé, no serà pas pel seu web.

Ara mateix els faré un missatge de correu-e per donar-los l’enhorabona i per suggerir-los que no ens deixin en la inòpia informativa.

  1. "no cauen en la fàcil temptació d’omplir pàgines i espais amb
    les típiques insubstancialitats pseudointel·lectuals de les llumeneres
    del poble que babegen per tenir un parell de ratlles signades a
    qualsevol paper editat"

    Qui són aquests pseudointel·lectuals, Pep? No et mulles?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!