DE JOANOT COLOM AL SUPREM

Avui fa 496 anys que el barretaire Joanot Colom va ser empresonat al castell de Bellver acusat de ser el cap de les Germanies, la revolta dels menestrals de Ciutat aliats amb la part forana contra l’alta noblesa i altres estaments preferits (els de l’Ibex 35 actuals) que esclatà el 1521. Vuitanta-nou dies després va ser degollat, arrossegat i esquarterat. El seu cap va ser exposat dins una gàbia a la Porta Pintada –i hi romangué segles-, s’enderrocà ca seva i ompliren de sal el solar que ne quedà.

Hi he pensat, en el barretaire felanitxer, sentint la declaració de la secretària judicial Montserrat del Toro, la persona que qualificà de tumultuosa la concentració davant la conselleria d’Economia de la Generalitat de Catalunya el 20 de setembre de 2017. I encara més, en sentir la rialleta sarcàstica del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. Una i altre saben que tenen de part seva tot l’aparell de l’estat en aquesta causa general no només contra els polítics principatins independentistes, sinó contra tots els nostres drets bàsics.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *