LA MEMÒRIA DEL POU

 

“L’home ferit tensa els músculs. Els seus ulls s’obren com a salers. De la seva boca surt un so gutural, no són paraules, sinó un gemec, un crit horrible, quan els tres homes amb vestits blaus l’embarriolen, l’aixequen en pes i el llencen pel forat del coll del pou cap a les tenebres de la balma…”

Així ho expressa  Miquel Sbert en la narració “El pou” inclosa en “El llibre de les calitges” editat l’any passat per Lleonard Muntaner i que va ser guardonat amb el Premi de Narrativa Mediterrània Pare Colom 2018. Es tracta del relat de l’assassinat d’un “Roig!”, “Puta comunista!”, “Cabró!”,  perpetrat per “homes amb corretges i vestits de blau”.

Fa quatre dies trobaren tres cossos a 47 metres de profunditat en el Pou de s’Àguila de Llucmajor. La padrina d’en Miquel sabia bé què contava.  La seva memòria i la nostra tirades fa més de vuitanta anys dins un pou i encara n’hi ha que no la volen recuperar.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *