LES VÍCTIMES, VEXADES

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, s’ha cobert de glòria en la valoració dels casos d’abusos sexuals comesos pels rectors de Constantí i la Canonja, Xavier Morell, i el d’Arbeca, Josep Maria Font que, segons sembla, voluntàriament han deixat el càrrec per aquest motiu. Considera l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Senyor Jaume Pujol i Balcells (Guissona, 1944), prelat de l’Opus Dei i en el càrrec d’arquebisbe tarragoní des del 15 de juny de 2004, que certs abusos a menors poden ser conseqüència ‘d’un mal moment‘ dels mossens. ‘Si una persona està obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa, però hi ha persones que tenen aquest mal moment a la vida que els porta a fer una cosa que després potser se’n penediran tota la vida’.

I si aquestes observacions -que no fan més que disculpar l’abusador tot minimitzant l’agressió a gent menuda- no fossin deplorables, encara li queda munició per rematar les víctimes en dir que els dos mossens ‘han pogut tenir els seus errors i les seves faltes, però no són tan greus com per dir que hagin de ser secularitzats’. Les víctimes, abusades novament. Cal salvar com sigui la cara de l’agressor a costa de desacreditar la víctima. I ho fa un arquebisbe, poca broma. Si aquesta és la tolerància zero amb els abusos decretada pel Vaticà, anam ben servits. (https://www.vilaweb.cat/noticies/arquebisbe-tarragona-abusos-menors-consequencia-mal-moment-mossens/).

I també avui ha transcendit que l’Audiència de Lleida ha rebaixat de set a només dos anys de presó un home condemnat per una violació en grup perquè la dona, amb discapacitat intel·lectual, no havia ofert prou resistència. Literalment diu que li “va faltar contundència a l’hora de parar una situació no desitjada”. (https://www.ccma.cat/324/dos-anys-per-una-violacio-en-grup-a-una-noia-discapacitada-per-no-resistir-shi-prou/noticia/2902290/). Altre cop la víctima vexada judicialment. Altre cop la víctima culpabilitzada. Altre cop l’abusador, el violador, rep un tractament preferent.

Si es vol lluitar contra els abusadors sexuals i els violadors amb aquests exemples, anam ben arreglats. Amb aquests dits i fets, lluny de perseguir implacablement aquests actes miserables, se’ls educora, com si diguéssim. I el més refotut és que tant a l’arquebisbe Pujol com al ponent de la sentencia vexatòria no els passarà res, absolutament res, ni seran destituïts de represos públicament i exemplar pels seus caps; al contrari, alerta que no els condecorin.

Fan oi al rei porc.

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *