DE LA CROQUETA ALS 302 ANYS DEL DECRET DE NOVA PLANTA

Avui és el dia internacional de la croqueta –hi ha dies internacionals per tot- i per celebrar-ho degudament la policia espanyola ha detingut sense ordre judicial i per decisió de l’agent instructor, 16 persones a Girona acusades de desordres públics pels talls a les vies de l’AVE de Girona el passat dia primer d’octubre. Entre aquestes persones hi havia els batlles de Verges i de Celrà; i el fotoperiodista Carles Palacio. I ho ha fet a la manera espanyola: ofensivament i camuflada, amb passamuntanyes. Una baula més de la llarga cadena de greuges, menyspreus i ofenses que pateixen els principatins que volen la independència.

Avui és el dia internacional de la croqueta –ja s’hi valen nassos!- i per celebrar-ho amb tot esplendor un policia espanyol ha negat el pas a l’advocat Benet Salelles a la comissaria de Girona -on volia assistir el batle de Verges- en no parlar-li en castellà. Aquest agent ha volgut brufar també amb tot esplendor els 302 anys de la promulgació del Decret de Nova Planta, que se commemoren avui, dia per dia. Una baula més de la llarga cadena de menyspreus i vexacions als catalanoparlants de part de funcionaris estatals.

És a punt de començar la revetlla de sant Antoni, festa molt celebrada a Mallorca i a Menorca, que demà celebra la seva Diada. El foc prendrà i malauradament no cremarà tanta porcor, tanta indecència i tant d’odi, en definitiva.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *