EL DESEMBRE DELS NOSTRES PRESOS POLÍTICS

El mes de desembre ha començat amb una potencia inusitada i sacsadora. Òmnium Cultural ha fet pública una foto dels nostres set presos a Lledoners, que no s’obliden de Dolors Bassas i Carme Forcadell, que amb massa freqüència no reben l’atenció que necessàriament han de rebre. Fotografia impactant, certament, de les que et fan córrer formigues afamegades per l’esquena. Els nostres presos denuncien la paralització sistemàtica dels recursos que han presentat les seves defenses al Tribunal Constitucional, fet que impedeix l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans.

L’altra nova que ens ha portat aquest primer de desembre també prové de la presó de Lledoners i és la vaga de fam que inicien Jordi Sànchez i Jordi Turull fonamentada en aquest tropell del Tribunal Constitucional. En la denúncia que es transcriu al web http://vagadefam.cat/#/denuncia aquests dos Jordis diuen: “La causa que l’Estat espanyol instrueix al voltant del Referèndum de l’1 d’octubre evidencia un munt d’afectacions dels nostres drets fonamentals, entre ells el de la presumpció d’innocència, la llibertat, els drets polítics i el d’un procés judicial amb totes les garanties”.

I encara més: “La legislació espanyola (Llei d’enjudiciament criminal) i la doctrina del mateix Tribunal Constitucional estableixen que els recursos contra els escrits de presó provisional han de gaudir de tramitació preferent i s’han de resoldre en un termini màxim de 30 dies. El primer recurs d’empara acceptat a tràmit pel Constitucional contra l’ordre de presó provisional decretada per l’Audiència Nacional es va presentar el 22 de novembre del 2017, fa més de 365 dies. Una demora injustificada i més quan tenim ben viu el record de resolucions exprés que el Tribunal Constitucional ha fet en diverses ocasions, on ha arribat a reunir-se en cap de setmana i amb només 24 hores després de ser requerida la seva intervenció”.

Per això, Sánchez i Turull afirmen que el Tribunal Constitucional imposa “el bloqueig que de facto el Tribunal Constitucional espanyol ens imposa per accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). Ens reafirmem en la nostra determinació, d’acord amb el Conveni Europeu de Drets Humans, a exercir amb plenitud de drets la nostra defensa. No renunciarem mai a un judici just”.

I donen forma a aquesta denúncia “amb tota la força i dignitat d’una acció amarada en la no-violència. Una de les poques protestes legítimes que el fet d’estar empresonats ens permet: la vaga de fam”.

Davant aquesta decisió hom no pot fer més que retre’s davant el seu acte d’altíssima dignitat i convidar tothom a alherir-se a la seva denúncia al web http://vagadefam.cat/#/home. I a denunciar, en conseqüència, la farsa en què s’ha convertit el pretès judici a l’independentisme principatí. I, evidentment, a participar en totes aquelles accions de suport als nostres nou presos polítics que faran d’aquest desembre un mes decisiu per a aquesta causa.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *