INAUGURAT L’ESPAI CLIMENT GARAU A BUNYOLA

Avui diumenge dia 9 de setembre s’ha inaugurat a Bunyola, en el carrer de santa Catalina Tomàs, l’Espai Climent Garau que pretén mantenir viu l’esperit i els valors de qui va ser el seu apotecari des del 1952 fins al 1982.

Climent Garau decidí ser bunyolí el juny de 1952 i per això, des del primer dia, maldà per millorar les condicions sanitàries, socials i laborals dels seus convilatans. Sota el seu impuls i en temps no gens propicis (les dècades dels cinquanta i seixanta del segle passat) es creà la “Germandat Obrera” de Bunyola que obrí una cooperativa de consum –que venia productes de primera necessitat a preus més assequibles que els altres comerços-; aconseguí  els permisos necessaris per agençar un camió com a mitjà de transport per als obrers que anaven a fer feina a Palma en bicicleta; pressionà perquè l’ajuntament de la vila cedís sol per fer-hi habitatges de protecció oficial i, entre d’altres iniciatives culturals, mensualment editava un periòdic mural.

A banda d’aquesta intensa activitat social, Climent Garau convertí ca seva, Son Pastor, en una mena de centre permanent d’estudis i de diàleg, activitat que mantingué pràcticament fins a la fi dels seus dies. D’aquesta manera, a través de Son Pastor, Climent Garau posà Bunyola en el mapa dels circuïts civicoculturals de la catalanoparla. La llista dels prohoms de la cultura i la política dels Països Catalans que han passat per Son Pastor és tan extensa com il·lustrativa del tarannà de Climent Garau, l’home que mai no es cansà de fer país; de fer Països.

Gran encert de l’Ajuntament de Bunyola que els climentgarauistes haurem d’aprofitar al màxim.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *