BARCELONA, CIUTAT DE PAU

Avui fa un any dels atemptats de la Rambla de Barcelona i de Cambrils on hi moriren 16 persones i més de cent-trenta en sortiren ferides, i, per això, per homenatjar les víctimes, s’han organitzat actes institucionals en els que s’hi han apuntat sense dubtar-ho un moment les màximes autoritats estatals. Calia?

Calia omplir la Plaça de Catalunya de Barcelona de reines i reis, presidentes i presidents, ministres, conselleres i consellers, alcaldesses i alcaldes i altres directores i directors d’àrees diverses o àmbits varis, representants de partits polítics que, en alguns casos, són clarament xenòfobs? De veres calia? Hi eren per les víctimes, certament? En un estat que ja no hi fa estar de res, que ha instrumentalitzat com cap altre les víctimes de tota mena de conflictes, ens hem de creure que han comparegut a la Plaça de Catalunya de Barcelona per honorar les víctimes?

Els representants d’un estat en fallida que l’any passat va vendre armes per valor de 4.346,7 milions de euros i que entre el 2014 i el 2016 en va vendre a l’Aràbia Saudita per un valor superior als nou-cents milions? L’Aràbia Saudita, país instigador de la intervenció militar a Yemen i acusat de complicitat amb l’Estat Islàmic, sí, aquest mateix. Els representants d’aquest estat tan exemplar, honoraven les víctimes amb la seva presència?

Quan encara queden moltíssims incògnites per desvetllar, quan persones clau en el tractament de la crisi d’ara fa un any lloats per tothom aleshores –dins i fora- i que avui estan acusats de delictes gravíssims sense cap fonament i tancats a la presó, calia que els caps més alts d’un estat amb dèficits democràtics clamorosos toquin comparació a Barcelona fent veure que volen honorar les víctimes de l’atemptat del 17A?

Moltes de les persones que varen viure l’horror dels atemptats no estaven gens conformes amb els actes organitzats institucionalment. Eren més partidaris de recordar el dia amb més discreció, cadascú a la seva manera. Fins i tot els familiars de les víctimes convidats als actes han volgut un tallafocs ben ampli i efectiu amb els polítics. Aleshores, calia omplir la plaça de Catalunya de Barcelona de reines i reis, presidentes i presidents, ministres, conselleres i consellers, alcaldesses i alcaldes i altres directores i directors d’àrees diverses o àmbits varis?

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *