miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

avui una vaga que ens mou

Sóc de les que davant d’algunes vagues sectorials que m’implicaven, algunes vegades les he qüestionades, pensant que cal trobar altres formes, que no sempre són el millor mitjà per aconseguir els objectius. Almenys tal com es plantegen darrerament, en el sector educatiu. Sovint s’han tornat testimonials, sense eficàcia. Desgastants per al col·lectiu i prou. Queden lluny aquelles vagues continuades de més d’un mes seguit amb les que, llavors sí, es van aconseguir moltes millores per a l’escola pública, millores que després de més de vint anys de progressió, ara desapareixen una darrera l’altra.

Però una vaga general és una altra cosa. No genera dubte, i molt menys ara. Una vaga general multiplica els seus efectes, per molt que diguin que no. I de raons no ens en falten. Aquí unes quantes. 
Aquesta vegada, per primera des de que treballo a aquest centre, la vaga ha aconseguit moure’ns més enllà del fet testimonial. Famílies implicades, professorat debatent, alumnat demanat espai per parlar i expressar-se… Apassionant, si més no, la sessió de ciències socials parlant-ne amb joves de 2n d’ESO. Tenen molta més consciència i criteri sobre la realitat de la que molts imaginen, i alguns, més que molts dels adults que governen o tertuliegen. 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.