UN PAÍS PER A NOSALTRES

Anit, en el bar La Tertúlia, de Palma, Nanda Ramon, Laura Camargo i Neus Tur han presentat el llibre d’Antoni Trobat “Un país anomenat nosaltres”. Es tracta de 61 articles publicats al diari Ara Balears entre el 2016 i el 2018, i editats per Illa edicions amb pròleg de Llorenç Capellà i epíleg de Guillem Bestard, Biel Payeras, Jaume Ribas i Pilar Terrassa.

Per Nanda Ramon, l’aportació de Trobat representa una nova visió del mallorquinisme, un nou caire a un discurs amb poca capacitat d’evolució. Un nou llenguatge, en definitiva, que prové de l’experiència i marcat per la lucidesa, la provocació, la valentia, l’heterodòxia, la incomoditat i la contundència.

Laura Camargo ha parlat de la “hipòtesi Trobat” sobre l’esquerra sobiranista de Mallorca; sobre com la veu, com hauria d’articular-se i desplegar-se a partir de l’oferta constant de diàleg i de la humilitat. Una esquerra antidogmàtica i que hauria d’assumir la sobirania com a dret a decidir sobre totes les coses.

Per la seva banda, Neus Tur ha posat en valor que un jove com en Toni tingui el valor d’entrar en debat des de postulats clarament feministes, l’heterodòxia i amb forta dosi crítica. I maldant per construir des de baix, reivindicant constantment el dubte i el dret a equivocar-se per fer-se lluny del pessimisme.

Finalment, l’autor ha indicat que es plantejà els articles d’opinió que li proposà l’Ara Balears sobre tres eixos: la maldat del capitalisme, la realitat de Mallorca –i per extensió la resta d’illes i els altres Països Catalans- sense sobirania i amb les seves classes populars vexades per l’estat, i la necessitat apressant de criticar-ho tot car tot és qüestionable. I tot per fugir de l’individualisme i per ajudar a refundar un nou nosaltres que s’adigui molt més amb la realitat mallorquina d’ara mateix.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *