miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

els noms de déu (article a el tot del 9 de juliol)

Amb una mica de retard – l’estiu ja les té aquestes coses! – publico l’article que vaig escriure per a EL TOT el dia 9 de juliol,  els noms de déu , dedicat a la inauguració d’un nou centre de culte a Badalona, la mesquita MARIAM. Posats a publicar-lo amb retard, em ve de gust fer-ho avui, dia en què comença el RAMADÀ, i els badalonins que professen la religió islàmica es troben altra vegada amb impediments per part de les autoritats locals i encara no saben ben bé com podran fer-ho per celebrar-lo.  (segueix) 

 

ELS NOMS DE DÉU

Avui els recomano un llibre, “Déu té més d’un nom”, editat per Claret, una editorial catòlica, que va encetar una línia de publicacions encaminada a difondre el reconeixement i el respecte entre religions diferents. És una lectura senzilla contra intoleràncies, fonamentalismes i integrismes. Adreçat a un públic infantil però molt recomanable per al públic adult. Per a les persones educades dins la disciplina i preceptes d’una creença i cultura religiosa, sigui quina sigui, és important tenir referències per descobrir que no existeix una única manera d’interpretar l’existència o no existència de Déu, i tenir elements per conviure des de l’absoluta normalitat amb cultures religioses diferents. Encara que la col·lecció que esmento se centri només en les religions monoteistes – islam, judaisme, cristianisme, hinduisme i budisme – el sol fet de veure-les juntes i tractades com a iguals li dóna força per trencar alguns esquemes i prejudicis. És la mateixa força que té veure asseguts als bancs de l’església de Santa Maria el dia de l’ofici de festa major, representants de confessions diverses, o la que han tingut les rutes i trobades inter-religioses que van desenvolupar-se  a la ciutat amb Unescocat treballant colze a colze amb la regidoria de Convivència.

 

Les religions arrosseguen un cruent i fosc passat – i encara a voltes un present – basat en la intolerància i els interessos de poder, però més enllà d’aquesta macro hi ha la vida diària de les diferents comunitats religioses, una vida sovint compromesa amb la realitat social més immediata, a favor de l’entesa, la convivència i la participació, a favor de la igualtat d’oportunitats i la justícia social.

I aquesta setmana a Badalona estem d’enhorabona perquè una comunitat religiosa estrena centre de culte. És la “Comunitat Musulmana Alfurqan” ubicada al barri de La Pau, que té  el suport de la (UCCIC) Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, que  inaugurarà un oratori que tindrà el nom de “MESQUITA MARIAM”.

 

Aquesta entitat és a la ciutat de Badalona des de fa més de 12 anys, ha treballat molt pel barri i per la ciutat, participant en diverses xarxes ciutadanes, i fins ara encara no havia disposat d’un espai normalitzat i dignificat per la realització de les practiques religioses diàries. Atès al treball i l’esforç per aconseguir-ho, i a les dificultats que els ha calgut superar amb tenacitat i molt compromís, (recomano llegir moratòria aturada) és una satisfacció per a l’entitat i per a tota la ciutat que finalment es pugui inaugurar: per al col·lectiu musulmà perquè podrà exercir el seu dret legal al culte religiós, i per als ciutadans de Badalona en general perquè és una mostra de creixement en drets i deures de convivència en la diversitat religiosa i cultural. A Badalona, com a tot el món, Déu també té molts noms, i això és una riquesa. Enhorabona doncs! 

(També podeu llegir, relacionat amb el tema, d’això de resar al carrer )


  1.  Conseils sur la fa?on d’utiliser les longchamp pour produire vos propres lentilles de contact sac longchamp d’affaires, Si yourrrve été réticents à faire quoi que ce soit sur sac longchamp pas cher en termes de petites entreprises , il est temps pour vous de continuer. Ce n’est pas tout aujourd’hui longchamp placer utilisé uniquement pour ceux qui envisagent de perdre du temps et aussi de raccordement ou longchamp ce que jamais. 
  2. This kind of design normally indicates Mulberry Bags uk at http://www.mulberryhandbager2.co.uk connected with remarkable top top top quality aroma(azines) also because the details and specifics about using it via the appropriate areas also because the appropriate amount. How will you discover level of top top top quality fragrance Women’s Mulberry Handbags Standard Alexa Leather Satchel Bag Black ? very perfectly, fortunately for us, the response are going to become amazing using the top in the sight: with only a producer new simply click in the rabbit. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.