miozz mirades

un bloc de maceració lenta (el bloc de la Dolors )

bitlles catalanes i altres jocs de ciutat (article el tot 29 de maig)

El Joc de Badalona va ser una innovació fa tres anys, i es consolida. El Torneig de Bitlles Catalanes té totes les condicions per consolidar-se també. I és que Badalona dóna, i necessita, molt de joc… (segueix)

BITLLES CATALANES I ALTRES JOCS DE CIUTAT

 

En qüestions tradicionals, aconseguir modernitzar i popularitzar de debò alguna cosa que està lligada a la història i als costums d’arrel, és una proesa de resultants imprevistos. El Maig Major ja s’ha acabat, i la intensitat de les festes viscudes a Badalona té un gust durador que genera desig de perllongar-se, un gust i un desig que se’m representa amb el buit que deixa el Joc de Badalona a la majoria dels més de 1.500 jugadors quan arriba la darrera pregunta.

 

Del programa de festes, més enllà de les convocatòries tradicionals, i de les que ja he comentat en altres articles, avui voldria destacar una innovació amb futur. Es tracta del torneig que es va oferir dins el dia “Micaco” a Llefià, en el marc de la Festa Major Alternativa, un dia sencer que per si mateix ja té elements innovadors amb possibilitats d’esdevenir, en el futur, referència. Dins tot el que va donar de si la jornada, destacava l’activitat que va ocupar tota la tarda, el1r Torneig de Bitlles Catalanes per a ENTITATS i AMICS, de Badalona, impulsat per l’entitat Club Termites de Llefià.

Aquest esport tradicional català està arrelant a Badalona gràcies a la vitalitat i la bona feina feta pels dos clubs badalonins que l’impulsen i el practiquen, i el dissabte 19 de maig va aconseguir reunir més de 25 equips de tota la ciutat – equips en molts casos formats per a l’ocasió des de les associacions – en una jornada molt animada, en un ambient festiu i esportiu impecable, i en un marc organitzatiu molt participatiu i agradable. Aquesta conjunció es va produir a Llefià, rere la Torre Mena, infonent a l’espai aquell toc d’àgora inclusiva tant important per al ser de la ciutat. Allà hi havia una notable barreja de persones, de diferents edats, procedències, entorns associatius o escolars, ideologies o filiacions, de diferents barris de la ciutat… I el clima, l’ambient, era d’una gran complicitat, era aquell clima de pertinença comuna que fa sentir-se poc estrany entre els desconeguts i molt proper entre els llunyans.

Era un ambient saludable i festiu, un ambient de joc que es gaudia. Això mateix es pot dir deI Joc de Badalona, que  està a punt de tancar, amb gran èxit, la seva quarta edició. I és que Jugar plegats és molt saludable. I cohesionador. Tenim la sort de comptar amb organitzacions altruistes que ens fan jugar per la ciutat I ja sigui convocats per La Sargantana o per Les Termites (o per ambdues entitats) l’important és prendre part del joc per sentir-se part d’una ciutat sencera i comuna. El Joc de Badalona va ser una innovació fa tres anys, i ha arrelat i es consolida. El Torneig de Bitlles Catalanes té totes les condicions per arrelar i consolidar-se també. I és que Badalona dóna, i necessita, molt de joc…

 

 


  1. Benvolguda Dolors Sabater. Agraïm des del Club de Bitlles Badalona (TO-K-FUSTA) la difusió que en fas del nostre preuat esport i animem al Club Termites que segueixi en aquesta dinàmica. Tot i així, hauries de ser més precisa en els teus arguments. Quan dius “1er torneig de Bitlles Catalanes” t’hauries de referir a 1er Torneig de Bitlles Catalanes per a Entitats, donat que nosaltres ja portem molts anys fent diferents tornejos de Bitlles a Badalona, des d’infantils, passant per la Festa del Badiu, Festa de l’Arbre , Festa Alternativa, etc.(tots de participació lliure) i fins i tot el torneig més important que hom pugui imaginar en l’àmbit nacional de les Bitlles, com és el Campionat Nacional de Clubs de Catalunya, celebrat i organitzat per nosaltres a la nostra ciutat al 2010. I encara més, a començament dels anys 2000 quan pertenyíem a lEntitat Socarrel, ja feiem jornades demostratives i tornejos a llocs com la Plaça del Sol.

    Podeu trobar més informació a http://http://www.clubdebitllesbadalona.blogspot.com/

    Endavant bitlles!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.